”Homopropagandan” kieltävä laki iski – Elton John -elokuva joutui sensuurin kynsiin Venäjällä

Kuva Rocketman-elokuvan trailerista.

Elton Johnin elmästä ja urasta kertova Rocketman -elokuva on joutunut sensuroinnin kohteeksi Venäjällä. The Guardian kertoo elokuvan venäläisen levittäjätahon karsineen rainasta kaikki homoseksiin tai muutoin miesten väliseen seksuaaliseen ja/tai romanttiseen kanssakäymiseen viittaavat kohtaukset. Central Partnership -yhtiö perustelee sensurointia Venäjällä voimassa olevalla homopropagandalailla, joka kieltää samaa sukupuolta olevien välisen seksin esittämisen positiivisessa valossa.

Tarinasta on poistettu myös huumeisiin liittyviä kohtauksia. Kaiken lisäksi venäläisen version nähneen elokuvakriitikon Anton Dolinin mukaan elokuvan lopusta on poistettu maininta siitä, että Elton John on nykyisin naimisissa pitkäaikaisen kumppaninsa David Furnishin kanssa ja pariskunnalla on lapsia.

Elton John ja elokuvan tekijäkaarti ovat julkaisseet asian tiimoilta päätöstä jyrkästi kritisoivan lausunnon. ”Kiellämme vahvimmalla mahdollisella tavalla päätöksen vedota paikallisiin lakeihin ja sensuroida Rocketmania Venäjän markkinoille liikkeessä, josta saimme tietää vasta tänään”, lausunnossa kirjoitetaan. ”Paramount Pictures on ollut urhea ja rohkea kumppani antaessaan meidän luoda elokuvan, joka on todellinen kuvaus Eltonin erikoislaatuisesta elämästä, vikoineen kaikkineen.”

”Se, että paikallinen levittäjä on poistanut tiettyjä kohtauksia ja näin estänyt katsojilta mahdollisuuden nähdä elokuva kuten se on tarkoitettu, on surullinen osoitus jakautuneesta maailmasta jossa edelleen elämme, ja kuinka se ei voi julmasti tuomita kahden ihmisen välisen rakkauden.”

Myös Elton Johnia elokuvassa näyttelevä Taron Egerton on kommentoinut sensurointitoimia omassa lausunnossaan, jonka voit lukea alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Taron Egerton (@taron.egerton) jakama julkaisu

Alla Rocketman-elokuvan traileri.