Eminemin keikallaan käyttämä efekti sai festivaaliyleisön raivostumaan – ”Olen tärissyt ja itkenyt viimeisen tunnin”

Räppäri saa Twitterissä paljon lokaa niskaansa Bonnaroo-yleisöltä.

Viime aikoina sattuneet joukkoampumistapaukset Amerikassa ovat saaneet ihmiset varpailleen. Tämän sai kantapään kautta huomata räppäri Eminem, joka esiintyi lauantaina 9. kesäkuuta Bonnaroo-festivaaleilla Tennesseessä. Settilistaan kuului kappale Kill You, joka on jo pitkään päättynyt keikoilla laukausta muistuttavaan efektiin. Niin se päättyi tälläkin kertaa, mutta nyt festivaaliyleisö säikähti ja raivostui asiasta siinä määrin, että sosiaalinen media täyttyi välittömästi vihaisista viesteistä, joissa kritisoitiin räppärin mautonta ja vastuutonta tempausta.

”En haluaisi olla se, joka tämän nostaa esille, mutta koska kärsin lievästä posttraumaattisesta stressihäiriöstä, oli äärimmäisen vastuutonta lopettaa kappale haulikon ampumisääneen. Olen kasvanut Eminemin ja hänen musiikkinsa parissa, mutta tämä triggeröi minut kyyneliin saakka. Ei ole hauskaa tai viihdyttävää kuulla ampumisääni ja nähdä, miten koko yleisö syöksyy vaistonvaraisesti maahan. Tämä on se surullinen todellisuus, jossa elämme. Se ei ole hauskaa eikä asia, josta voi vitsailla”, kommentoi muun muassa tunnettu somehahmo Andrea Russett.

”Olen tärissyt ja itkenyt viimeisen tunnin. Tällainen levittää paniikkia kaikkiin. En välitä, minkälaista viestiä hän yritti välittää, tällainen ei ole okei. Tämä on liian todellista Amerikassa juuri nyt”, sanoo puolestaan Twitter-käyttäjä sarabenyo.

Eminemille löytyy myös puolustajia, jotka ovat huomauttaneet ääniefektiin kuuluneen vuonna 2000 julkaistun The Marshall Mathers LP -levyn kappaleeseen jo vuosia. Eminemin edustaja kommentoi Billboard-lehdelle, ettei kyseessä edes ole haulikon ääniefekti vaikka niin virheellisesti raportoidaan.

”Eminemin Bonnaroossa käyttämä efekti oli pyrotekninen paukku, joka aiheuttaa kovan pamahdusäänen. Hän, kuten sadat muutkin artistit, ovat käyttäneet tätä efektiä keikoillaan jo yli 10 vuoden ajan, kaikki aiemmat Yhdysvaltojen festivaalikeikat mukaanlukien, ilman valituksia”, räppärin edustaja toteaa.