”En halua kuulostaa vanhalta äijältä, mutta…” – Def Leppard -kitaristi syyttää TikTok- ja YouTube-artisteja rocktähtien puutteesta

6.8.2022 22:15

Def Leppard -kitaristi Phil Collenilta kyseltiin Listen Next! -podcastin haastattelussa rockin seuraavasta sukupolvesta ja siitä, kenelle yhtye luovuttaa rock’n’roll-soihtunsa kun sen aika on.

”En tiedä. Odottelen sitä tässä itse asiassa edelleen”, Collen vastaa. ”Sitä kuulee paljon kaikenlaista, mutta [hyvät] ovat harvassa. Ongelman ydin löytyy mielestäni TikTok- ja Youtube-porukoista.”

”Kun bändit tai artistit tekivät aiemmin musiikkia, se johtui siitä, että he halusivat ilmaista itseään ja jakaa kappaleitaan ajatuksella: ’Vau. Tsekatkaapa tämä’, eikä ’vau. Katsokaas minua. Rakastakaa minua.’ En halua kuulostaa vanhalta äijältä, mutta olen huomannut tuollaista menoa”, kitaristi jatkaa. ”Ja odotan edelleen jotakuta Princen tai Zeppelin kaltaista, jotain, jossa on vähän enemmän sisältöä. Sellaista ei ole todellakaan ole paljoa liikkeellä.”

”Metallica on mahtava”, Collen lisää. ”Guns N’ Roses on upea. En näe sellaista enää; en näe vastaavaa tähteyttä. Sellaista ei vain ole. Mutta sellaista minä odotan. Nirvana oli… Foo Fighters on tietty Nirvana-johdannainen. Ja rakastan Foo Fightersia, he ovat mielestäni mahtavia. Mutta kun Nirvana tuli kehiin, ajattelin: ’Oho, tämä on uskomatonta.’ The Sex Pistols — aivan upea bändi. Mutta minä odotan — edelleen.”

Collen täsmentää, että kyse ei ole ainoastaan rockista, vaan muusikon mielestä tilanne on sama muidenkin genrejen osalta.

”Olemme siirtyneet mukavasti johonkin muuhun, mikä ei vaadi entisenlaista erinomaisuutta ja lahjakkuutta”, Collen sanoo. ”Sellainen lahjakkuus on harvinaista.”

Voit tarkastaa Collenin haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa