Englantilaisen post-punk-suuruus Gang of Fourin kitaristi Andy Gill, 64, on kuollut

AOP

Englantilaisen post-punk-yhtye Gang of Fourin perustajiin lukeutunut kitaristi Andy Gill on kuollut, raportoi muiden julkaisuiden ohessa Consequence of Sound. Hän oli menehtyessään 64-vuotias.

Gill menehtyi aiemmin tänään Lontoolaisessa sairaalassa hengityssairauteen.

Gillin yhtyetoverit John Sterry, Thomas McNeice ja Tobias Humble muistelivat kitaristia julkaisemassaan lausunnossa.

”Andyn viimeinen kiertue marraskuussa oli ainoa tapa, jolla hän tulisi lähtemään; stratocaster kaulassaan kiertämässä ja kuurouttamassa eturiviä. Hänen tinkimätön taiteellinen visionsa ja omistautuminen asialle tarkoitti sitä, että hän kuunteli tulevan levyn miksauksia ja suunnitteli seuraavaa rundia vielä sairaalasängyssäkin. Meille hän oli ystävä – ja muistamme hänen ystävällisyytensä ja avokätisyytensä, hänen kauhistuttavan älykkyytensä, huonot vitsinsä, hullut tarinansa ja loputtomat kupit Darjeeling-teetä. Sattui hän olemaan vielä vähän nerokin.

Yksi kaikkien aikojen parhaista, hänen vaikutuksensa kitaramusiikkiin ja luovaan prosessiin inspiroi meitä, sekä kaikkia niitä, jotka työskentelivät hänen kanssaan tai kuuntelivat hänen musiikkiaan. Hänen albuminsa ja tuotantonsa puhuvat puolestaan. Käykää kuuntelemassa niitä hänen muistokseen.”