Ennakkokuuntelu: Näin kääntyy The Cranberriesin herkkä folkpop progemetalliksi, asialla Auri Antinranta ja Subspace Radio

1.6.2023 12:10

Huomenna 2.6. ilmaantuu maailmaan astetta yritteliäämpi coverbiisi. Kotimainen raskaan progerockin erikoisyhtye Subspace Radio nimittäin löi hynttyyt yhteen laulaja Auri Antinrannan (Tuvalu, Myyt) kanssa ja äänitti uuden version The Cranberriesin vuonna 1994 julkaisemasta Empty-fiilistelystä. Kuuntele Soundin sivuilla ennakkokuunteluun tuleva tulkinta ylempää!

”Teimme jo edellisessä elämässä tästä kappaleesta cover-sovituksen vuonna 1996 silloisen Starfish-yhtyeemme kanssa, mutta se oli ehkä enemmän rock-tyylinen toteutus, vaikkakin jäi positiivisesti mieliimme. Sieltä jostakin jäi sittemmin elämään ajatus tämän upean biisin versioimisesta vielä kerran ja ihan virallisesti”, Subspace Radion kitaristi Juha Mattila kertoo ja jatkaa:

”Kappale voi kertoa varmasti monista asioista, mutta etenkin jonkin tai jonkun menettämisestä. Sellaisesta aiheesta voi tehdä biisin kauniiksi ja herkäksi kuten The Cranberries originaalinsa, tai sitten voimakkaan epätoivoiseksi, kuten me valitsimme lähestymiskulmaksi.”

Laulaja Antinranta päätyi mukaan pitkälti fanituspohjalta: Mattila kertoo arvostavansa kovasti sekä Tuvalun tuotantoa että Antinrannan soolojulkaisuja, ja Subspace Radio sekä Tuvalu ovat myös soittaneet keikan samassa tapahtumassa vuonna 2010. Yhteyksiä on pidetty siitä lähtien, ja kun Antinranta on Cranberriesin tuotannon suuri ystävä, cover-projekti toteutui varsin luontevasti.

”Olin nuorempana kova The Cranberries -fani, ja tuli kuunneltua paljon No Need To Argue -levyä, jolta myös alkuperäinen Empty löytyy. Dolores O ́Riordan oli upea laulaja ja ensin mietin, että kukaan ei voi tätä kappaletta lähteä uusiksi laulamaan, mutta sovitus oli erilainen verrattuna alkuperäiseen ja se on minusta covereiden tarkoituskin, tehdä uusia erilaisia versioita ja sitä kautta luoda jotain uutta”, Antinranta kertoo.

Tiedotteensa päätteeksi Subspace Radio kertoo lyhyesti coverinsa taustoista: ”Omistamme tämän kappaleen kaikille läheisensä menettäneille, ja erityisesti Kimmon muistoa kunnioittaen”, bändi kirjoittaa.

Lisää luettavaa