Ennakkokuuntelu: Protestilaulu vanhojen aikojen tapaan – Henna Emilia Hietamäki ammentaa 1960-luvun folkista

18.5.2022 12:55

Tässäpä kappale, jonka äänitykset on toteutettu tavallisesta poikkeavalla tavalla. Muun muassa Cats of Transnistriasta tuttu Henna Emilia Hietamäki julkaisee perjantaina 20.5. ensimmäisen soolosinglensä, ja omillaan artisti tekee 1960-luvun folkista inspiroitunutta musiikkia. Esikoissingle onkin protestilaulu vapaan markkinatalouden tuhovoimaa vastaan, ja tämä otettiin huomioon myös laulun tuotannossa: Hietamäki äänitti laulu- ja kitararaidat matka-aurinkopaneelin, kannettavan tietokoneen ja pienen äänityslaitteiston avulla kesämajassaan.

Myöhemmin kappaletta koriseltiin vielä Hietamäen itse soittamilla pianolla ja uruilla, Tytti Roton (Ty Roxy, Kissa) soittamilla basso- ja piano-osuuksilla sekä Hanna Perälän (Goo-Hags) rummutuksella. Singlen miksaus on artistin omaa käsialaa.

“Luonnon rauhoittavan vaikutuksen ja kesämajan sähköttömyyden myötä aloin soittaa enemmän akustista kitaraa ja tehdä entistä kevyempää ja valoisampaa musiikkia. Olen itsekin näistä kappaleista vähän hämilläni”, Hietamäki kertoo tiedotteessa. ”Uusien taitojen harjoittelu on ollut hauskaa ja hankalaa. Tuotannossa on tiettyä kotikutoisuutta, mutta se tuo musiikkiin oman tunnelmansa.”

Hietamäen voi nähdä keikalla alle listatun aikataulun mukaisesti. Artistin Facebook-kanava sijaitsee täällä ja Instagram-sivu täällä.
20.5. Bar Loose, Helsinki
31.7. Roihuvuoren Rio, Helsinki
1.9. Siltanen, Helsinki
2.9. O’Connell’s, Tampere

Lisää luettavaa