Ensilumi on täällä – Turun kaduilla tapahtuu kummia Tero-Petrin uudella videolla

Etualalla Tero-Petri takanaan Korvaamattomat

Turun kaduilla tapahtuu kummia. Ensilumi varisee, outoja eläinhahmoja hiippailee ja katumuusikot saavat rahaa!

Turkulaisen Tero-Petri & Korvaamattomat -yhtyeen juuri ilmestyneeltä Parantava sanat -albumilta löytyvä Ensilumi on saanut mainion ja absurdin videon. Videolla nähdään turkulainen animaatioteatteriryhmä Kuuma ankanpoikanen sekä katutaiteilija Joona Lindberg. Videon ohjasi Petri Erkkilä.

– Rakastuessasi unohdat hetkeksi menneen ja tulevan. Samoin jää huomaamatta varoittavia ominaisuuksia tulevasta mielitietystä, Tero-Petri tuumaa.

– Hyvä näin, sillä muuten moni hyvä suhde jäisi toteutumatta. Seuratkaamme vaistojemme käskyjä! Idea biisin sanoitukseen ja oikeastaan videoonkin tuli lumisadepallosta. On kiehtovaa, kun joku heilauttaa silmiesi edessä lumisadepalloa. Sitä katsoessaan ihminen saattaa tipahtaa hetkeen oivallisesti, kuin rakastuessaan.

Parantavat sanat on 1990-luvulla Limonadi Elohopea -yhtyettä luotsanneen Tero-Petrin neljäs soololevy.

– Olen kerran jos toisenkin ennen keikkaa miettinyt, minkälaista fiilistä sitä haluaisi ihmisille jakaa. Haluavatko ihmiset piehtaroida ongelmissa vai saada ratkaisuja niihin? Saako musiikista lohtua ja riemua?, Tero-Petri pohdiskelee.

– Olen tehnyt lauluja siitä mitä itse elämältäni haluan ja päättänyt jakaa sitä. Haluan tuoda keikoillani ja biiseilläni hyvyyttä ja kepeää oloa nykyajan karskin arjen keskelle. Haluaisin kuulla arjessa mahdollisimman vähän tuhahduksia ja huokaisuja. Olen etsinyt laulamalla itselleni hyvää oloa. Siksi uuden levymme nimi on Parantavat sanat. Kaipaan niitä itsekin.