Ensinäytössä uutta kotimaista progea – Tutustu Sisare-yhtyeen maailmaan

"Hiekkalaatikko on kaikkein mielenkiintoisin paikka silloin, kun lapio on vähän rikki tai sitä ei ole."

https://youtu.be/xep-W2Yh-D0

Tarjolla tuoretta turkulaista progea, olkaa hyvä. Soundin ensinäytössä ääneen pääsee tammikuussa toisen pitkäsoittonsa julkaiseva Sisare. Albumin ensimmäinen näyte tottelee nimeä Geno ja siihen pääset videoineen tutustumaan yläpuolelta.

Kappaleen innoittajana on toiminut alkuvuodesta kuollut amerikkalainen astronautti Eugene Cernan.

– Cernanin elämänasenne ja saavutukset saivat minut pohtimaan sitä, mihin kaikkeen ihminen pystyy jos hän omaa tarvittavan asenteen, kertoo Sisaren laulaja-kitaristi-lauluntekijä Severi Peura.

– Cernanin tarina muistuttaa, että unelmia tavoitellessa vastoinkäymisiä tulee ja sattuma puuttuu peliin usein, mutta päämäärätietoisella asenteella niistä on mahdollista selvitä ja saavuttaa aivan uskomattomia asioita. Kysymys on lopulta siitä, mistä kaikesta olet valmis luopumaan ja mitä kaikkea olet valmis sietämään saavuttaaksesi itsellesi kaikkein merkityksellisimpiä asioita.

Severi Peura käyttää Sisare-yhtyettään välineenä musiikin mahdollisuuksien tutkimiseen.

– Hiekkalaatikko on kaikkein mielenkiintoisin paikka silloin, kun lapio on vähän rikki tai sitä ei ole. Sisare antaa mahdollisuuden etsiä syviä ulottuvuuksia ja pitkiä kerronnan kaaria, mutta poistaa keinon käyttää kosketinsoittimia. Tämä haastaa tekemään kahden kitaran sovituksia aina uusista näkökulmista, ja jokainen sävellys on sen vuoksi itsellenikin aina uusi tutkimusmatka taiderockin ytimeen, Peura kertoo.

Jos kuuntelet musiikkisi mieluiten isoilta muovirinkuloilta, niin tiedoksesi saatettakoon että kakkosalbumi Leaving The Landin vinyylipainoksen joukkokeräyskampanja on käynnissä Indiegogo-sivustolla.