Ensinäyttö: Et kai rakasta minua enää, huolehtii Aero Joy Division -elämäkertaelokuvan hengessä

4.6.2021 10:28

Aero-yhtye julkaisi juuri uuden Aika antaa ääriviivat -albumin, ja levyltä on irroitettu nyt Kesäkissoja-kappale singlekäyttöön. Singlellä on tarjolla biisin albumiversion lisäksi vaihtoehtoinen remix aiheesta sekä päälle uusi versio New Orderin Blue Monday -klassikosta. Kesäkissoja-remixiin on tehty myös Mikko Lohenojan ohjaama musiikkivideo, joka tulee nyt ensi-iltaan Soundin verkkosivuilla. Katso yläpuolelta!

Remix on tiedotteen mukaan tribuutti 1980–90-lukujen Manchester-skenelle – tämä selittää myös mukana olevan New Order -coverin. Blue Monday on Aerolle itse asiassa niinkin läheinen kappale, että yhtye versioi sen jo vuonna 2011 ensimmäisissä studiosessioissaan. Tuotos tulee julki kuitenkin vasta nyt.

”Remix on kunnianosoitus 1980-luvun alun Factory Recordsille ja Madchester-ilmiölle, joihin myös laulun tarinassa viitataan Control-elokuvan kautta. Albumilla käytettiin orgaanisempaa versiota, mutta emme voineet vastustaa kiusausta tehdä menevää vaihtoehtorockia ja tanssimusiikkia yhdistävää versiota tuosta biisistä. Musiikkivideo lainaa tunnelmaltaan Control-elokuvaa, joten oli luontevaa käyttää myös musiikkivideossa tuota remix-versiota”, Mikko Lohenoja kertoo.

Kaikki Kesäkissoja-singlen kappaleet voi kuunnella myös Spotifyssa. Aeron Facebook-kanava puolestaan löytyy täältä.

Lisää luettavaa