Ensinäyttö: Huomisen Tytöt laulaa laulun joukosta poistuneille ja iskee silmää Twin Peaksin suuntaan

Kylläpäs nyt tuleekin kuultavaksi synkeää musiikkia. Liekö syynä halloween, pitkään jatkunut koronapandemia, pimenevä syksy vai kaikki nämä yhdessä, mutta jatkuvasti tulee julki mielenterveysongelmia, ahdistusta ja surua käsitteleviä biisejä. Eikä meno rauhoitu tämän päivän ensinäytönkään kohdalla.

Asialla on tamperelainen Huomisen Tytöt, joka tuo näytille Syksyn lapsi -biisiin tehdyn videon. Kappale on irroitus ensi tammikuussa julkaistavalta esikoisalbumilta. Katso Markus Vähäahon kuvaama video alempaa.

Singlen synnyintarina on kolkko. ”Syksyn lapsi on melankolinen ja raskassoutoinen muistobiisi niiden kunniaksi, jotka ovat liian aikaisin poistuneet keskuudestamme. Taustalla on myös henkilökohtainen kokemus, kun oma veli päätyi siihen ratkaisuun. Siksi olisikin tärkeää hakea apua eikä jäädä yksin masennus- tai mielenterveysongelmien kanssa”, yhtyeen lähettämässä sähköpostissa kerrotaan. Tarkemmat yksityiskohdat jääköön asianosaisten tietoon.

Yhtye kertoo kappaleen olevan osaksi myös kumarrus Twin Peaksin suuntaan. ”Sarja on yksi isoja vaikuttajia bändin synnyn kannalta”, yhtye kertoo. Kyllähän tuosta sen sortin tunnelmaa aistii, hyvä!

Huomisen Tyttöjen Facebook-sivut sijaitsevat täällä. Orkesterilla ei ole tällä hetkellä keikkoja buukattuna.