Ensinäyttö: Jussi Jaakonahon Beauty Box kertoo luopumisesta, mutta hymyssä suin

18.1.2024 16:11

Pelkästään Jaakonahona artistipiireissä tunnettu Jussi Jaakonaho on pitänyt itsensä kiireisenä vuonna 2017 ilmestyneen Ghost Riot -debyyttisoolonsa jälkeen. Viime vuosien työlistalta löytyy muun muassa tunnusmusiikin säveltämistä Kaikki synnit -sarjan kaikkiin kolmeen tuotantokauteen, The Shubie Brothers -yhtyeen riveissä musisoimista sekä Pimeys-yhtyeen, Martti Servo & Napanderin, Ismo Alangon, Pekko Käpin ja muiden kokoonpanojen levyjen tuottamista. Lisäksi Jaakonaho on keikkaillut Ismo Alangon ja Jonna Tervomaan bändeissä.

Nyt tämä kitaristi-tuottaja-säveltäjä valmistautuu uuden Build-albuminsa julkaisemiseen. Jaakonahon toinen oma levy tulee julki maaliskuussa, ja aiheeseen saa nyt ensituntumaa Soundissa ensinäyttöön tulevan videon avulla. Katso Beauty Box -video ylempää.

Beauty Box lienee jonkinlainen empatian instrumentaalimusiikillinen kiteytymä, minun keinoillani. Minulta ei usein helposti synny rennon lempeää ja auvoisaa musiikillista maisemaa. Nyt näin kävi ja olen siitä iloinen”, Jaakonaho kertoo.

Singlekappaleen ja koko uuden levyn teemaksi muodostui jokaisen ihmisen eteen ennemmin tai myöhemmin vääjäämättömästi tuleva asia: luopuminen.

”Luopuminen lapsuudesta, ystävistä, kodista, kotikaupungista, nuoruudesta, kumppaneista, läheisistä, terveydestä, työpaikasta, omaisuudesta, ammatista, perheestä… Luopuminen on kaikessa läsnä enemmän kuin ehkä tiedostammekaan. Miten sen kanssa elää ja minkälaisen se meistä muovaa. Jotkut katkeroituvat, kovettavat itsensä. Jotkut tulevat empaattisemmiksi. Itse olen havainnut itsessäni jälkimmäistä, alati lisääntyvää pyrkimystä myötäelämiseen.”

Jaakonaho pitää majaa Facebookissa täällä, ja miehen omat verkkosivut löytyvät täältä. Tulevista keikoista sekä Build-albumin julkaisemisen yksityiskohdista tiedotetaan varmasti noissa osoitteissa, joten pistäpä tarkkailuun.

Lisää luettavaa