”Videolla Litku ei elä, mutta mummot ja papat elävät” – ensinäytössä Litku Klemetin huomattavan sympaattinen video

Soundin ensinäytössä huomenna ilmestyvän uuden Litku-singlen musiikkivideo.
29.9.2022 08:55

Litku Klemetti julkaisee perjantaina 30.9. toisen singlen albumiltaan Asiatonta oleskelua. Levy julkaistaan 28. lokakuuta, ja se on Litkun seitsemäs pitkäsoitto. Nyt Soundissa ensiesityksensä saava En elä on albumin avauskappale. Kappale kertoo tunteesta, ettei käytä koko potentiaaliaan. Ettei uskalla elää ja jää ulkopuolelle.

Kappaleen musiikkivideon on ohjannut Joona Möttö. Sanna ”Litku” Klemetti sai innoituksen videoon käydessään äitienpäivälounaalla kotikuntansa Luhangan nuoriseurantalolla.

– Paikka lumosi minut ja sain idean, että täällä täytyy kuvata Litku-video. Ohjaamaan halusin Joona Mötön, joka on tehnyt upeita videoita muun muassa Lyytille ja Karinalle, Klemetti kertoo. – Halusin videon, jossa esiintyy paikallisia näytelmäharrastajia ja ilokseni he lähtivät mukaan. Kun video oli valmis oli selvää, ketkä videon todellisia tähtiä olivat. Ei Litku, vaan juttuun täysillä eläytyneet varttuneemmat teatteriharrastajat. Videolla Litku ei elä, mutta mummot ja papat elävät.

Levynjulkaisua seuraa loppuvuoden kestävä, Kuusamosta Helsinkiin ulottuva levynjulkaisukiertue, joka huipentuu 1.12. Helsingin Kulttuuritalolla järjestettävään Asiatonta oleskelua -erikoiskeikkaan. Kulttuuritalon erikoiskeikalla jousin ja puhaltimin vahvistettu yhtye esittää kokonaisuudessaan Asiatonta oleskelua -albumin, sekä kasan vanhempia Litku-hittejä. Kulttuuritalossa koetaan myös ennen näkemätön karaokeshow, jossa yleisö pääsee esittämään Litku-biisejä ison orkesterin säestyksellä.

Asiatonta oleskelua -kiertue:
5.11. Kuhmotalo, Kuhmo
10.11. Malmitalo, Helsinki
11.11. Kalevan navetta, Seinäjoki
12.11. Olympia, Tampere
18.11. Lutakko, Jyväskylä
25.11. Sellosali, Espoo
26.11. Suistoklubi, Hämeenlinna
1.12. Kulttuuritalo, Helsinki
3.12. Dynamo, Turku
9.12. 45 Special, Oulu
10.12. Kuusamotalo, Kuusamo
16.12. Kerubi, Joensuu
17.12. Finlandia-klubi, Lahti

Lisää luettavaa