Ensinäyttö: Monotonia kertoo tosipohjaisen tarinan tilanteesta, johon ei kenenkään soisi päätyvän

25.8.2022 10:30

Nykymallista suomirockia edustava Monotonia ehti jo lopetella toimintaansa vuonna 2020, vaan eipä se musisoimisen vimma sitten laantunutkaan. Parin vuoden ajan taukoa pitänyt yhtye julkaisee nyt uuden videon ja tiedottaa 12. lokakuuta järjestettävästä konsertista Helsingin On the Rocksissa. Hyvä!

Videobiisi on nimeltään Mielipuolen päiväkirja, ja se onkin karua kertomaa. Monotonia kuvailee kappaletta sähköpostissa tosipohjaiseksi tarinaksi eräästä bändin tuntemasta henkilöstä.

”Kappaleen aihe on raadollinen, mutta oli silti puhdistava prosessi kirjoittaa laulu, joka kertoo tarinan siloittelematta ja antaa yhden näkemyksen asiasta, johon kenenkään ei toivoisi päätyvän”, yhtye viestittää ja jatkaa:

”Singlestä kuvattiin elokuussa 2022 musiikkivideo, jonka ohjasi muun muassa Le Roi -bändissä vaikuttava Eero Salonlahti. Musiikkivideolle haettiin tunnetilojen kuohuntaa ihmismielen käsitellessä omia päänsisäisiä haasteitaan. Musiikkivideo kuvattiin Eeron studiolla Espoossa eikä Eero tarkoituksella kertonut paljoa etukäteen, mitä tuleman pitää. Musavideossa jokainen heittäytyi biisin tunnelmiin kameran edessä ilman sen tarkempaa käsikirjoitusta. Prosessi oli mielenkiintoinen, ja lopputulos muistuttaa myös hieman Bond-leffojen alkutunnareiden videoita.”

Monotonian Facebook-kanava löytyy täältä ja Instagram-sivu täältä. Mielipuolen päiväkirja julkaistaan virallisesti 26. elokuuta.

Lisää luettavaa