Ensinäyttö: Ruissalo Amping tarjoaa jyliseviä kitaravalleja ja mahtipontisia popsäveliä

22.8.2022 16:27

Turkulainen Ruissalo Amping julkaisi marraskuussa 2021 debyyttilevynsä Tähtien suojatit Maan povella. Mediassa suotuisan vastaanoton saanut albumi sisältää runsain mitoin romanttista jylyä ja sähkökitaran kaikuun hukutettua pauhua, ja tekstiensä puolesta se käsittelee maapallon asioita – eivätkä ne asiat tunnetusti ole nyt kovin hyvin.

Ruissalo Amping on Samuli Virtasen perustama yhtye. Virtanen kuvailee tiedotteessa, että bändi ”seikkailee musiikillisesti ja maantieteellisesti jossain Pariisin Kevään ja Joensuu 1685:n välimaastossa”. Myös Wojciechin ja Magenta Skycoden kaltaiset turkulaisen vaihtoehtopopin veteraanit mainitaan samassa yhteydessä.

Alun perin Tähtien suojatit Maan povella julkaistiin digitaalisesti ja pienenä kasettipainoksena, mutta nyt Svart Records tuo albumin kauppoihin myös vinyylinä. Vinyylipainos julkaistaan 2. syyskuuta, ja julkaisun alla tulee Soundin verkkosivuilla ensinäyttöön Aallot-kappaleeseen tehty video. Katso ylempää!

Ruissalo Ampingin verkkosivut löytyvät täältä. Yhtyeen Instagram-kanava puolestaan sijaitsee täällä ja Facebook-sivu täällä. Keikalla yhtyeen voi nähdä seuraavan kerran Janakkalan Kotofestissä 27. elokuuta.

Lisää luettavaa