Ensinäyttö: Samannan Muovipussi-single henkii leudon, kiireettömän kesäpäivän tunnelmia

Tässäpä hyväntuulista popmusiikkia päivän ratoksi. Samanna-yhtye julkaisee syksyllä kolmannen albuminsa, ja tuotokselta tarjotaan nyt esimauksi Muovipussi-singleen tehty musiikkivideo. Katso Kalevi Suopursun ohjaama huoleton pätkä yläpuolelta. Virallisesti single julkaistaan perjantaina 4. kesäkuuta.

Samannan musiikin keskiössä ovat laulaja Anna Pesosen sanoitukset. Pesonen kertoo kehittäneensä lyriikoitaan uusiin suuntiin tulevan levyn kappaleilla.

”Suoruus on ollut ja on yhä mun juttu sanoittajana, mutta tällä albumilla näkyy, että kirjoitin hiljattain runokokoelman ja olen muutenkin tutustunut eri tapoihin kirjoittaa. Ehkä mukana on aiempaa enemmän runollisia vivahteita”, Pesonen kertoo tiedotteessa.

”Viime syksynä minulla ei ollut töitä, joten kappaleita kirjoittaessa on ollut rauhaa olla läsnä omassa musiikissa ja prosessissa eri tavalla kuin aiemmin. Mielestäni se näkyy lopputuloksessa. Levy äänitettiin leppoisissa tunnelmissa Jukka Nousiaisen kotistudiolla Sastamalassa. Soitettiin, tehtiin ruokaa ja soitettiin taas vähän lisää.”

Samannan kokoonpanossa soittavat myös Inari Ruonamaa (basso), Sebastian Krühn (rummut) ja Sami Sippola (saksofoni). Soittajat ovat tuttuja myös sellaisista kokoonpanoista kuin Hot Heros, Jukka Nousiainen & Kumpp, Amuri, Laura Moisio sekä Faarao Pirttikangas & Nubialaiset. Tulevan albumin on äänittänyt ja miksannut Risto Ylihärsilä ja masteroinut Jarno Alho.