Ensinäyttö: Viikatteen Ari Taiminen kulkee saduttomalla maalla – uusi kappale kunnioittaa suomalaista tangoa

14.10.2021 10:21

Viikatteen Ari Taimisella on vaihteeksi soolohommat mielessä. Taiminen julkaisee ensimmäisen ikioman albuminsa keväällä 2022, ja nyt tässä vaiheessa saadaan kuultavaksi single nimeltä Saduton maa. Eikä siinä ole kysymys rockin räimeestä laisinkaan, vaan ihan ehdasta Satumaa-henkisestä tangosta. Katso biisin musiikkivideo ylempää.

Saduton maa on haavekuva kaukaisesta paikasta, jossa onnen piti odottaa, mutta vastassa olikin jotain ihan muuta. Kappale on kunnianosoitukseni suomalaiselle tanssimusiikille ja nimenomaan tangolle. En halunnut vetää tätä överiksi, vaan tein oman näköiseni tulkinnan tangosta”, Ari Taiminen kertoo tiedotteessa.

Tulevasta levystä Taiminen sanoo, että albumilta kuulee kaikenlaisia vaikutteita kitaristin musiikillisen historian varrelta. Viikatteen lisäksi kitaristi on ollut mukana muun muassa Koljosen tiekiistassa ja ATK-yhtyeessä. Tarjolla on iskelmällisiä sävyjä, 1960-luvun vivahteita, stemmalaulua, jonkin sortin bluesia ja reippaampaakin menoa.

”Taiminen syntyi oikeastaan jo keväällä 2019, kun ideoimme Toppo Koposen kanssa tarinaa rantojen miehestä, joka lähti etsimään onneaan Amerikkaan. Muutamien äänitysten jälkeen vahvistui fiilis, että aineksia on kokonaiseen pitkäsoittoon”, Taiminen kertoo.

”Olen tehnyt oikeastaan koko aikuisiän kappaleita, mutta varsinainen soolomatsku on jostain syystä kanavoitunut aina bändeille eikä omaan tuotantoon. Ehkä nyt oli vaan oikea aika tulla ulos omana itsenä ja tehdä juttu omalla äänellä,”

Lisää luettavaa