Entinen AC/DC-rumpali kertoo, millaisella koesoitolla päästiin yhteen maailman suurimmista rockbändeistä

AOP

Muistatko Simon Wrightin? Hän astui vuonna 1983 Phil Ruddin saappaisiin, kun päihdeongelmista kärsinyt Rudd sai potkut riitannuttuaan ja tapeltuaan Malcolm Youngin kanssa. Wright soitti AC/DC:ssä vuosina 1983–89 ja oli mukana levyillä Fly on the Wall, Who Made Who ja Blow Up Your Video.

Blabbermouth nostaa esiin Wrightin tuoreen radiohaastattelun, jossa Wright muistelee, miten hänet aikanaan valittiin kolossaalisen rockjättiläisen jäseneksi. Kaikki alkoi kuulemma salamyhkäisestä lehti-ilmoituksesta.

”Olin silloin Lontoossa, mutta siellä ei tapahtunut paljoa. Olin bändissä, joka ei kuitenkaan saanut oikein mitään aikaiseksi. Joku sitten näki musiikkilehdessä ilmoituksen: ’Rumpali tarvitaan. Jos et lyö lujaa, älä vaivaudu’. Ystäväni kysyi minulta, että ’etkös sinä lyö lujaa? Mikset kokeilisi tuota?'” Wright kertoo.

”Niinpä hain paikkaa ja menin koesoittoon. Koesoitossa oli paikalla rumputeknikko, ja kun olin soittanut kolme biisiä, hän sanoi, että kiitos, otamme yhteyttä. Koesoitto järjestettiin aika hienolla treeniksellä, joten aavistelin, että tässä saattaa olla jotain.”

Wright meni kotiin, ja jo pari tuntia myöhemmin puhelin soi. Puhelimessa oli se sama rumputeknikko, joka kysyi, pääsisikö rumpali tulemaan seuraavana päivänä uudelleen.

”Vastasin, ettei se onnistu, koska minulla ei ollut rahaa. Hän vain sanoi, että älä huolehdi siitä, ota taksi ja me hoidamme sen. Ajattelin, että kuulostaa hyvältä, ne varmaan pitivät kuulemastaan”, Wright muistelee.

”Menin sitten takaisin, ja kun kävelimme rumputeknikon kanssa käytävää pitkin, siellä oli joka paikassa soitinlaatikoita, joissa luki ’AC/DC’. Pysäytin hänet ja sanoin, että ’sinä varmaan pilailet’. Hän virnisti ja vastasi, että ’en’. Minä olin, että voi herranjumala.”

Kaksikko menikin seuraavaksi huoneeseen, jossa oli vastassa koko AC/DC-miehistö valmiina treenaamaan. Wrightin mukaan tilanne oli hyvin maanläheinen – kaikki vain halusivat päästä töihin.

”Menin sisään, tervehdin kaikkia ja he kysyivät, mitä biisejä osaan soittaa. Nimesin muutaman, ja kun saimme ne päätökseen, he alkoivat puhua keskenään ja managerinsa kanssa tulevasta kiertueesta ja sellaisesta”, Wright sanoo.

”Menin lähemmäs Malcolmia ja kysyin, että tarkoittaako tämä, että olen nyt bändissä. Hän vastasi, että taitaa se tarkoittaa. Olisin halunnut saman tien rynnätä kertomaan perheelleni, mitä oli tapahtunut. Koko elämäni muuttui.”

Siinäpä hyvän mielen tarina! Aina joskus voi elämässä lykästää. AC/DC:n jälkeen Wright soitti Dion yhtyeessä, ja nykyään häntä voi kuulla laulaja Geoff Taten Operation:Mindcrime-kokoonpanossa.