Entinen Ghost-basisti sanoo turvautuneensa terapiaan potkut yhtyeestä saatuaan – ”Tunsin etten ollut enää kukaan”

6.7.2022 21:00

Ghostissa on käynyt viime vuosina ovi suhteellisen tiuhaan tahtiin. Orkesterin johtohahmo Tobias Forge riitautui muun yhtyeen kanssa vuonna 2016, ja tilanne eskaloitui oikeustaisteluun maksamattomista rojalteista. Juttu päätettiin Forgen eduksi vuonna 2018. Tätä ennen basisti Linton Rubino sai lähtöpassit yhtyeestä vuonna 2015. Muusikon isä Mauro Rubino soitti koskettimia Ghostissa ennen kokoonpanon seuraavan vuoden hajoamista.

”Sain potkut Ghostista vuonna 2015, joten en ollut mukana tuossa prosessissa. Mutta perheenjäseneni ja läheinen ystäväni oli mukana oikeusjutussa”, Linton sanoo Dr. Musicin haastattelussa. ”Joten kyllä, voisi sanoa että olin henkisesti siinä mukana. Mutta muutoin en ollut osa sitä.”

Linton myöntää potkujen olleen karvas kalkki nieltäväksi. Toipumisessa auttoi kuitenkin Priest-yhtye, joka julkaisee uuden Body Machine -albuminsa 15. heinäkuuta.

”Minä itse asiassa kävin terapiassa kuusi kuukautta sen jälkeen, koska tunsin etten ollut enää kukaan”, Linton muistelee. ”Soitimme Metallican ja Iron Maidenin kanssa ja kaikkea, ja he tietävät keitä olemme ja kaikki backstagella tietävän meidät, mutta ei kukaan muu. Joten sitä oli ensin huipulla ja sitten pohjalla. Minulla ei ollut töitä tai mitään… sitten sitä alkaa palautua parissa kuukaudessa, käärii hihat ja palaa sorvin ääreen. Minulla ei ollut juuri vaihtoehtoja.”

Kuuntele haastattelu alta.

Lisää luettavaa