Entinen Iron Maiden -solisti selittää, miksi vertasi Steve Harrisia aikoinaan Adolf Hitleriin

13.11.2022 22:24

Entinen Iron Maiden -solisti Paul Di’Anno tapasi aiemmin tänä vuonna Steve Harrisin vuosikymmenten tauon jälkeen Kroatissa. Harris oli Zagrebissa starttaamassa Maidenin Legacy Of The Beast -kiertueen vuoden 2022 Euroopan osuutta. Harris ja Maidenin manageri Rod Smallwood käväisivät tervehtimässä kaupungissa polveaan hoidattanutta Di’Annoa.

Laulajalta kysyttiin kreikkalaisen Rock Hardin haastattelussa miltä tapaaminen tuntui, semminkin kun Di’Anno on aiemmin kutsunut Smallwoodia ”Rod Smallwalletiksi” ja verrannut Harrisia Adolf Hitleriin.

”En koskaan kutsunut [Rodia] Rod Smallwalletiksi”, Di’Anno sanoo. ”Toimittaja kutsui häntä Rod Smallwalletiksi ja me ajattelimme sen olevan hauska juttu. Kaikki Iron Maidenissa alkoivat kutsua häntä sillä nimellä, ja sekös häntä vitutti.”

”Kutsuin kyllä Steveä kerran Hitleriksi”, Di’Anno jatkaa. ”Se johtui siitä miten hän pyöritti [bändiä]. Se on kuin vittu armeija. Hän on niin keskittynyt. Enkä keksinyt ketään muuta [johon verrata Harrisia]. Sanoin Hitler, mutta en tarkoittanut sitä sillä tavalla.”

Di’Anno lauloi Iron Maidenin nimikkodebyytillä ja Killersillä. Mieheltä kysyttiin, oliko hänen erottamisellaan mitään tekemistä laulusuoritusten kanssa.

”Levyni seisovat omilla jaloillaan. Olen soittanut enemmän keikkoja kuin Iron Maiden koskaan…” Di’Anno sanoo. ”He soittavat paljon konsertteja, mutta olen soittanut niitä helkkaristi heitä enemmän. Joten sillä ei ollut mitään tekemistä ääneni kanssa. Olin vain pahastunut tietyistä bändin sisäisistä asioista. Ja tapa, jolla käsittelin niitä, ei välttämättä ollut oikea, mutta niin siinä kävi. Ja se siitä. Enempää en aiheesta sano.”

Di’Anno vahvistaa Maidenin auttaneen häntä polvileikkauksesta ja muista hoidoista syntyneissä kuluissa.

Lisää luettavaa