Entinen Metallica-tuottaja kertoo kummastelleensa …And Justice for All -albumin soundeja – ”Se ei käynyt järkeen”

Kanadalainen tuottaja Bob Rock sanoo, ettei Metallican …And Justice For All -albumin soundipolitiikka ”käynyt hänen järkeensä”.

Rock yhdisti voimansa Metallican kanssa ensimmäisen kerran tämän vuonna julkaistulla 1991 nimikkoalbumilla, ja tuotti sen jälkeen yhtyeen kaikki pitkäsoitot vuoden 2003 St. Angeriin asti.

Gibson TV:n haastattelema Rock muisteli ensimmäistä, Justicen äänimaailmasta melkoisesti poikkeavaa Metallica-keikkakokemustaan seuraavasti:

”The Cult lämmitteli Metallicaa Justice-kiertueella, ja minä ostin sen levyn. Pidin MTV:llä näkemästäni One-kappaleesta… Niinpä kuuntelin levyn, eikä sillä ollut lainkaan alapäätä. Olin, että ’Ok, tämäpä mielenkiintoista.'”

”Noh, joka tapauksessa menin katsomaan The Cultia, ja pysyin Metallican takia. Se mitä kuulin, ei ollut Justicen soundi. Kuulin isoa bändiä, jolla oli painoa ja kokoa. Levy ei käynyt minulle järkeen. Tiedän että se on monelle standardi, mutta olen vain rehellinen.”

Jonkin ajan päästä Bon Jovin Slippery When Wetin ja Mötley Crüen Dr. Feelgoodin äänittänyt Rock sai soiton manageriltaan, joka kertoi Metallica-jäsenistön ihastuneen Dr. Feelgoodiin, ja että he halusivat Rockin miksaavan seuraavan levynsä. Rock vastasi ettei ollut kiinnostunut miksaamisesta, vaan haluaisi mieluummin tuottaa platan.

”He lensivät Vancouveriin ja tapasimme siellä. He toivat kasettisoittimen mukanaan. Kuuntelin demoja. Kuulin Sad But Truen ja olin, että ’Vau!’ Siellä oli kaikki — tempoista lähtien. Ajattelin vain hiljaa mielessäni, että ’Pystyn tähän. Voin tehdä mahtavan levyn.'”

Sellainenhan sieltä sitten lopulta tulikin.

Voit katsoa Rockin haastattelun kokonaisuudessaan alta.