Entinen The Shins -basisti Neal Langford, 50, on kuollut

28.7.2023 22:16

Yhdysvaltalaisen The Shins -yhtyeen entinen basisti Neal Langford, 50, on kuollut. Bändin laulaja James Mercer vahvistaa suru-uutisen The Shinsin Instagram-tilillä julkaisemassaan päivityksessä.

”Halusin teidän tietävän, että yksi parhaista ystävistä joita minulla on koskaan ollut, on menehtynyt”, Mercer kirjoittaa Langfordista jakamansa mustavalkoisen kuvan yhteydessä. ”Hän soitti kanssani useissa eri bändeissä, The Shins mukaan lukien. Häntä voisi kuvailla tärkeäksi henkilöksi elämässäni. Hän oli se, joka sai puhuttua minut unohtamaan ujouteni ja nousemaan lavalle. Hän laittoi minut mikrofonin eteen!”

NBC:hen kuuluvan WITN:n mukaan kuumailmapallolla lentämistä harrastanut Langford löytyi kuolleena Bath Creekistä yksityisen laiturin läheisyydestä 21. heinäkuuta. Kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Basistin viimeiseksi julkaisuksi Instagramissa jäi kuva alkoholi- ja huumeriippuvaisille tarkoitetusta keskuksesta saadusta hoitotodistuksesta.

Langford ja Mercer soittivat 90-luvulla Flake-nimisessä yhtyeessä, joka muutti myöhemmin nimensä Flake Musiciksi. Bändi julkaisi ainoaksi jääneen albuminsa vuonna 1997. The Shins alkoi Mercerin ja Flake Music -rumpali Jesse Sandovalin sivuprojektina vuonna 1996. Langford liittyi kokoonpanoon kolme vuotta myöhemmin.

Lisää luettavaa