Entisen Deep Purple-/Black Sabbath -solistin superyhtye palaa ryminällä – uusi albumi sai nimensä ja keikkojakin on luvassa

Black Country Communion aktivoituu oikein toden teolla.
31.7.2017 17:57

Deep Purplessa ja Black Sabbathissa mainetta niittäneen Glenn Hughesin, aikamme yhdeksi suurimmista kitarasankareista luettavan Joe Bonamassan, Led Zeppelin -rumpalilegenda John Bonhamin Jason-pojan sekä kosketinsoittaja Derek Sherinianin muodostama perinnerockin superyhtye Black Country Communion tiedottaa julkaisevansa uuden albumin vielä tämän vuoden loppuun mennessä. BCCIV-nimisen kokopitkän on tarkoitus ilmestyä syyskuun 22. päivä. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen albumi sitten vuoden 2012 Afterglow’n, jonka julkaisun jälkeen orkesteri hajosi taiteellisiin erimielisyyksiin.

”Tunsin että aika olisi kypsä Black Country Communionin paluulle studioon ja uuden albumin kirjoittamiseen”, Bonamassa valottaa motivaatioita paluun takana Classic Rockille. ”Kun otin yhteyttä Glenniin, Derekiin ja Jasoniin, he olivat heti mukana. Ajoitus oli oikea.”

”Meillä oli noin neljä kuukautta aikaa kirjoittaa albumi ja mielestäni tulokset puhuvat puolestaan”, toteaa puolestaan Hughes. ”Me kaikki halusimme tehdä levyn, joka pärjää kolmelle edelliselle, vaikkakin uusi albumi katsookin enemmän eteenpäin, sillä emme halunneet vain toistaa edellisiä levyjä. Paljon on tapahtunut sitten Afterglow’n, joten uusi albumi näyttää Black Country Communion kovemmassa, riffikkäämässä ja röyhkeämmässä valossa. Jos kaipailet folk-levyä, tämä ei ole sitä.”

Yhtye aikoo myös heittää keikkoja uuden albuminsa tiimoilta ensi vuoden alussa, konsertoiden ainakin Wolverhamptonin Civic Hallissa tammikuun 2. päivä ja Lontoon Hammersmith Apollossa kaksi päivää myöhemmin.

Alla BCCIV:n kappalelistaus:

  1. Collide
  2. Over My Head
  3. The Last Song For My Resting Place
  4. Sway
  5. The Cove
  6. The Crow
  7. Wanderlust
  8. Love Remains
  9. Awake
  10. When The Morning Comes

 

Lisää luettavaa