Entisen Hartwall-areenan uusi nimi aiheutti närää – ”Törkeä temppu”, toteaa Helsingin apulaispormestari

"Kaupunki ei ole hallin omistaja tai rahoittaja. Tätä mielikuvaa ei tule nimellä synnyttää", Daniel Sazonov kommentoi.
3.3.2022 13:40

Ennen Hartwall-areenana tunnetun areenan pääsponsorina vuodesta 1997 eli hallin avaamisesta saakka toiminut juomavalmistaja Hartwall irtisanoi aiemmin tällä viikolla markkinointi­yhteistyö­sopimuksen hallia pyörittävän Helsinki Halli -yhtiön kanssa. Hartwall irtisanoi sopimuksen, koska areenan omistajiin kuuluu venäläisiä, jotka ovat kansainvälisillä pakotelistoilla Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Sopimuksen irtisanomisen myötä Hartwall-areenan nimi vaihtui ja areenan uudeksi nimeksi tuli Helsinki-halli sitä pyörittävän Helsinki Halli -yrityksen mukaan. Yritys on toiminut tällä nimellä nimellä vuodesta 1995.

Nyt Helsingin Sanomat uutisoi, että uusi nimi on herättänyt vastustusta aina kaupungin johdossa asti. Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov twiittasi aiheesta ja piti nimenmuutosta ”törkeänä temppuna”.

”Kaupunki ei ole hallin omistaja tai rahoittaja. Tätä mielikuvaa ei tule nimellä synnyttää. Helsingin tulee vaatia kaupungin nimen poistamista hallin nimestä”, Sazonov twiittaa.

Helsingin kansliapäällikkö Sami Sarvilinna sanoo Helsingin Sanomille olevansa Sazonovin kanssa samalla linjalla, että Helsinki-halli voi herättää kielteisiä mielikuvia, vaikka kaupungilla ei olekaan mitään yhteyttä halliyhtiön kanssa. Toimenpiteisiin ei asiassa kuitenkaan ryhdytä.

”Kaupunki ei pystyne kieltämään yhtiötä käyttämästä sen kaupparekisteriin merkittyä nimeä”, Sarvilinna toteaa.

 

Lisää luettavaa