Hyvästi, Hartwall-areena – Juomavalmistaja irtisanoi yhteistyösopimuksen Helsinki-areenan kanssa

Hartwall on toiminut areenan pääsponsorina sen avaamisesta saakka.
2.3.2022 12:55

Hartwall on irtisanonut markkinointiyhteistyösopimuksen Hartwall-areenana tunnetun Helsinki-areenan kanssa. Irtisanomisen taustalla on Venäjän aloittama sota Ukrainassa. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Hartwall on ollut jääkiekkojoukkue Jokereiden kotihallina toimivan Helsinki-areenan pääsponsorina sen avaamisesta eli vuodesta 1997 saakka. Areena siirtyi venäläisomistukseen kesällä 2013 Jokereiden lähdettyä KHL-kiekkoliigaan. Areenan omistaa venäläinen Roman Rotenberg, joka on länsimaiden pakotelistalla olevan Boris Rotenbergin poika.

”Venäjän aloittama sota on järjetön ja tuomittava teko. Emme tee enää markkinointiyhteistyötä Helsinki Halli Oy:n kanssa Venäjän sotatoimien vuoksi. Jatkossa areena ei kanna Hartwallin nimeä, ja Hartwallin logo on poistettu areenan seinästä”, Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen toteaa yhtiön julkaisemalla tiedotteella.

Urheilutapahtumien lisäksi areenassa on järjestetty vuosien varrella lukuisia suurkonsertteja ja sen lavalle ovat nousseet lähes kaikki mahdolliset suuret Suomessa konsertoineet nimet aina Bob Dylanista, Princestä, Elton Johnista ja Tina Turnerista Rushin, David Bowien, Bryan Adamsin ja Jean Michel-Jarren kautta Kissiin, Metallicaan, Iron Maideniin ja Black Sabbathiin. Siellä järjestettiin myös vuoden 2007 Euroviisufinaali.

Areenalle on buukattu lähitulevaisuuteen keikkoja muun muassa Elton Johnille, Ozzy Osbournelle, Judas Priestille, Eric Claptonille, Kissille ja Björkille. J. Karjalainen tiedotti viime perjantaina siirtävänsä areenalle 1.4. kaavaillun konserttinsa Helsingin vanhalle jäähallille.

 

Lisää luettavaa