Erikoisia Record Store Day -julkaisuja, Hommen ja Laneganin kokkibiisi ja Jack Whiten nauhoituskoppi

Brittiyhtye Coldplay julkaisee Mylo Xyloto -sarjakuvan ja seiskatuumaisen kuvavinyylin Record Store Dayn kunniaksi. Yhtyeen nettisivulta löytyy lisätietoja.

Lauantaina 20. huhtikuuta vietettävän Record Store Dayn myötä toki ilmestyy tuhoton määrä muutakin kiinnostavaa. Listausta löytyy tapahtuman viralliselta nettisivulta.

Sen verran täytyy vielä mainita, että Earache Records julkaisee vinyylinä ”maailman lyhimmän albumin”. 83 sekuntia kestävä levy sisältää seuraavaa:

Side A:
01. Napalm Death – You Suffer (1.9s)
02. Napalm Death – Dead (2.7s)
03. Napalm Death – Your Achievement (4.2s)
04. Wormrot – False Grind Sodomy (2.5s)
05. Wormrot – You Suffer But Why Is It My Problem (4.0s)
06. Brutal Truth – Collateral Damage (4.0s)
07. A.C. – Howard Wulkan’s Bald (4.0s)

Side B:
01. Lawnmower Deth – Be Scene Not Heard (4.7s)
02. Painkiller – Trailmarker (6.0s)
03. Brutal Truth – Blockhead (7.3s)
04. Morbid Angel – Bil Ur-Sag #2 Lava (6.9s)
05. A.C. – Windchimes Are Gay (9.5s)
06. Insect Warfare – Street Sweeper (13.5s)

Vinyylirakastaja numero yksi Jack White, Record Store Day -lähettiläs, toki tempaisee myöskin. Whiten omistama Third Man Records nimittäin avaa yleisölle avoimen äänityskopin Nashvillen-kaupan yhteyteen lauantaina 20.4. ja siellä voi nimellistä maksua vastaan äänittää minä tahansa lyhyen ”teoksen” kuusituumaiselle vinyylille. Third Man Recordsilta saa myös tätä tarkoitusta varten painetun kirjekuoren, jonka avulla äänityksen voi lähettää kenelle tahansa.

The Raconteursin Brendan Benson esittelee äänityskopin toimintaa:

Queens Of The Stone Agen Joh Homme ja Mark Lanegan ovat puolestaan nauhoittaneet teemabiisin Anthony Bourdain: Parts Unknown -ruokaohjelmaan. Kappale ei ole vielä kuultavissa, mutta eiköhän tämäkin esitys pian päädy internetin ihmemaailmaan.