Erikoiskeikkojen täyttämä talvifestari nousee Helsinkiin – Ohjelmassa Kun Suomi putos puusta, Kingston Wallia, Leevi And The Leavingsia ja vaikka mitä herkkua

Tältä näyttää Kun Suomi putos puusta -kansi. Winter Solstice tulee näyttämään tämän vastakohdalta.

Tässäpä selkeästi massasta poikkeava festarikonsepti. Ensi talvena Helsingin Suvilahdessa vietetään Winter Solstice -festaria, jonka ohjelmisto täyttyy erikoiskeikoista. Täkyinä on muun muassa Ismo Alangon Kun Suomi putos puusta -keikka, Don Johnson Big Band soittamassa Breaking Daylight -albuminsa, Jussi & The Boys Numero 1 -albumin kimpussa sekä monenlaista tribuuttikeikkaa.

Joulukuun 1.–2. järjestettävä festivaali kertoo periaatteekseen ”suomalaisen monimuotoisen populaarimusiikin juhlistamisen” ja lupaa ettei tule menemään sieltä, missä aita on matalin.

Suvilahden alueelle visioidaan ”kylämäistä talvimaata”, josta löytyy sisätilojen lisäksi säältä suojattuja ja lämmitettyjä telttoja. Valotaiteeseen panostetaan, samoin kun tietenkin ruoka- ja juomatarjontaan.

Paikalle on tulossa myös sauna!

– Päälavan teltalla voidaan tuoda ainutlaatuisella tavalla klubikeikkojen intiimi tunnelma festivaalilavoille, ja alueella panostetaan suomalaisiin perinteisiin, mukavuuteen ja yhteisöllisen tunnelman lämmittävään vaikutukseen. Festivaalin ohjelmistolla pyritään juhlistamaan suomalaisen populaarimusiikin historiaa mahdollisimman monipuolisella ja kattavalla tavalla, Winter Solstice -talvifestivaalin johtaja Aleksi Wallenius kuvailee.

Erikoiseen konseptiin kuuluu myös mesenointikampanja, jonka kautta on mahdollisuus hankkia erilaisia tapahtumaan liittymiä elämyksiä sekä varmistaa erikoishintainen sisäänpääsy. Mesenointi on käynnissä osoitteessa wintersolstice.fi/mesenaatti

Tähän mennessä ilmoitetut Winter Solstice -esiintyjät ovat:

Ismo Alanko esittää: Kun Suomi putos puusta
Kingston Wall Freakout!
Don Johnson Big Band esittää: Breaking Daylight
Leavings-orkesteri esittää Leevi & The Leavingsiä
Scandinavian Music Group
Jussi & The Boys esittää: Numero 1
Wigwam Revisited

Lisää Winter Solsticen artisteja julkistetaan vielä tämän kevään aikana.