Euroviisut on kamala ja vastenmielinen instituutio, sanoo Euroviisuihin pyrkivä John Lydon

12.1.2023 10:17

Tällä viikolla on ihmetelty John Lydonin alias Sex Pistolsin Johnny Rottenin pyrkimystä päästä kisaamaan Euroviisuihin. Lydonin johtama Public Image Ltd. on mukana Irlannin viisukarsinnoissa, ja aika harva artisti on noin äkkiseltään ajateltuna epäsopivampi näihin juhliin kuin Lydonin kaltainen vanha rääväsuu. Mutta mikäpä siinä, jos vanhoilla päivillä haluaa kokeilla jotain uutta!

Eikä viisu-uutisen julkaisusta ehtinyt kulua kuin päivä, kun Lydon lisäsi pökköä pesään haastattelussa. Lydon nimittäin tokaisi RTE Radio 1:n haastattelussa ykskantaan inhoavansa koko Euroviisuja. Haastattelusta uutisoi myös Metro.

”Ne kappaleet ovat aivan kamalia. Koko se juttu on minusta vastenmielinen. Olen lauluntekijä ja haluan esiintyä livenä, ja tällaiset esitykset tuntuvat minusta humpuukilta”, Lydon sanoo haastattelussa. ”Mutta annamme sille mahdollisuuden ja yritämme rikkoa tuon kaavan.”

Kaikesta huolimatta Lydon sanoo olevansa kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta. Metron jutun perusteella Lydonia pyydettiin mukaan Irlannin viisukilpaan.

”Minulle on annettu fantastinen mahdollisuus”, Lydon sanoo.

Public Image Limitedin kisabiisi Hawaii on omistettu Lydonin vaimolle Noralle. Nora Lydon sairastaa Alzheimerin tautia, ja Lydon on ryhtynyt puolisonsa omaishoitajaksi. Kuuntele kappale alempaa löytyvästä linkistä.

Lisää luettavaa