Punk is not dead? Nythän on niin, että Johnny Rotten saatetaan nähdä tämän vuoden Euroviisuissa

9.1.2023 13:56

John Lydon se jaksaa yllättää. Sex Pistolsin aikaan Johnny Rottenina tunnettu ja koko punk-liikkeelle aikanaan kasvot antanut muusikko on tempaissut vanhoilla päivillään kaikenlaista: Donald Trumpia on kannatettu, anarkismia kritisoitu, kuningatar Elisabethin poismenoa näyttävästi surtu ja kaikenlaista sellaista tehty, mistä nuorempi Lydon olisi 1970-luvulla kukaties ollut suunniltaan. Niin sitä ihminen vanhetessaan muuttuu!

Viimeisin erikoisveto tulee musiikkimaailmasta. NME uutisoi, että Lydon pyrkii Irlannin euroviisuedustajaksi tämän vuoden Euroviisuihin. Tarkalleen ottaen kisapaikkaa hakee Lydonin myöhempien aikojen yhtye Public Image Limited. Viisut järjestetään toukokuussa Englannin Liverpoolissa.

Yhtyeen kisabiisi Hawaii on jo kuultavana, tarkasta alapuolelta. Kappaleen tarina on itse asiassa varsin liikuttava: Lydonin puoliso Nora Forster sairastaa Alzheimerin tautia, ja vaimonsa omaishoitajaksi ryhtynyt Lydon omistaa kappaleen hänelle. Tältä pohjalta paljon menestystä vain viisuhommiin!

Lisää luettavaa