Ex-kitaristi muistelee aikojaan Guns N’ Rosesissa – ”Minulla ei ole koskaan ollut yhtä paljon asianajajia kuin kuuluessani bändiin”

1.7.2021 20:57

Guns N’ Rosesin riveissä kitaraa vuosina 1991-1994 kitaraa kurittanut Gilby Clarke sanoo, että hän tarvitsi kolme asianajajan palveluksia kokoonpanoon kuuluessaan.

Izzy Stradlinin yhtyeessä korvannut Clarke muisteli menneitä Aftershocks TV:n haastattelussa.

”Ajattelin, että tulen vain mukaan palkattuna apukätenä”, mies kertoo. ”Mutta bändille oli tärkeää, että olin sen jäsen. Bändin jäsenenä olemisen juju on siinä, että mukana tulee paljon vastuuta. Saat osasi menestyksestä, mutta myös epäonnistumisista. On myös muita päätöksiä, joista emme yleensä bisneksessä puhu — niihin liittyy asianajajia, agentteja ja muita.”

”Minulla ei ole koskaan ollut enemmän asianajajia kuin kuuluessani bändiin”, mies jatkaa. ”Minulla oli tapana sanoa, että ’Miksi minulla täytyy olla varalla kolme asianajaa kun soitan rock’n’roll-bändissä? Soitan vain kitaraa. En edes avaa suutani!'”

”Bändin tyyppinä tulee paljon vastuuta”, Clarke tähdentää. ”Jotkut päätyvät siihen pisteeseen, että he sanovat: ’Maksakaa vain minulle. Juna puksuttaa radallaan. Ette tarvitse minua. Teen hommani, mutta ette tarvitse mielipidettäni muihin juttuihin.'”

Clarke kertookin suosineensa toisinaan vähemmän vastuuta sisältänyttä lähestymistapaa.

”Sinulla on mahdollisuus sanoa, ’Haluan vain olla rivimies. Maksakaa vain minulle. Tämä on sitä mitä haluan.'”, mies sanoo. ”Ja olen tehnytkin niin, sillä toisinaan kunnioitat artistia ja haluat toimia niin. ’Heidän laivansa seilaa kurssillaan. Antaa heidän tehdä juttuaan. Minä soitan vain kitaraa ja annan oman panokseni.'”

”Mutta toisinaan haluat olla osa menestystä – se mitä tuot pöytään on tärkeää”, Clarke päättää.

Lisää luettavaa