Ex-Metallica-basisti Jason Newsted on tuhonnut monta bassoa hikoilemalla – kehitti hurjalta kuulostavan testin soittimille

9.7.2023 19:45

Jason Newsted kertoo Bass Playerin haastattelussa, kuinka hänen käyttämänsä instrumentit joutuivat Metallica-aikoina käymään läpi melkoisen hurjalta kuulostavan testin, ennen kuin ne voitiin julistaa keikkakelpoisiksi. Suurin uhka bassojen hyvinvoinnille oli näet basistin hiki, jota simuloitiin melko överiksi vedetyltä kuulostavalla tavalla.

”Loadilla käytin vuoden 58 P-Bassia ja vuoden 81 Spector NS -nelikielistä”, Newsted sanoo. ”Spectorit oli tehty todella hyvin, soivat hyvin ja kuulostivat erinomaisilta, mutta minulla oli paljon vaikeuksia sen kanssa että hiki pääsi soittimen sisuksiin. Kaikki instrumenttini täytyi tehdä suolavedenkestäviksi. Olimme soittaneet ulkokeikan viime kiertueella, ja keikan loppuun mennessä kuudesta bassosta vain yksi toimi – ei hyvä. Ja kun 250 000 -wattisen pa:n läpi raikaava basso menee yhtäkkiä oikosulkuun, ihmiset ovat kaikkea muuta kuin tyytyväisiä.”

”Kun yritin selvitellä kuka rakentaisi bassoni kiertueelle, minun täytyy testata jokainen soitin”, Newsted jatkaa. ”Täytin ison ammeen äärimmäisen kuumalla vedellä, ripottelin sekaan suolaa ja upotin basson kokonaan. Sitten nostin soittimen ammeesta ja laitoin sen lämmittimen eteen muutamaksi minuutiksi. Toistin saman prosessin kolmesti jokaisen basson kohdalla. Sitten hakkasin ne paskaksi studiossani ja lopulta jätin bassot telineeseen pariksi päiväksi. Yleensä tuossa vaiheessa basso ruostuu eikä enää soi. Mikään soittimista ei läpäissyt testiä Sadowskyä lukuun ottamatta.”

Lisää luettavaa