Ex-Metallica-basisti muistelee Ozzyn kanssa soittamaansa megapitkää keikkaa – ”Hän vain veti biisejä hatusta ja oletti meidän osaavan ne”

Montrealin-keikka kesti karvan yli kolme tuntia.
6.4.2020 13:26

Kun Jason Newsted lähti Metallican riveistä 2000-luvun alussa, tämä pestattiin Ozzy Osbournen taustaorkesteriin, jossa tämä soitti vajaan vuoden. Florida Weeklyn hiljattaisessa haastattelussa basisti muistelee uransa pisintä keikkaa, joka tapahtui Osbournen matkassa Montrealissa vuonna 2003. Normaalisti parituntisia keikkoja soittanut Ozzy viihtyi tuolloin lavalla minuutin yli kolme tuntia – eikä edes Newsted tiedä, mistä yhtäkkiä tällainen virtapiikki löytyi.

”En tiedä, olivatko hänen nappaamansa pillerit alkaneet vaikuttaa, vai loppuiko niiden vaikutus vai oliko hän jossain siinä välissä, mutta sinä iltana hän oli ihan fiiliksissä. Soitimme 28 biisiä. 20 biisiä minkä tahansa bändin setissä on jo vähän överiä – on aika paljon pyydetty, että kuuntelee samaa tyyppiä laulamassa 20 biisin ajan. Ellei kyseessä sitten ole Lady Gaga tai Adele tai joku sellainen”, Newsted toteaa.

Ozzyn laajasta katalogista ei kuitenkaan biisit lopu heti kesken, varsinkin kun yhtye soitti laulajan soolotuotannon lisäksi myös Black Sabbathin kappaleita. Newsted ei kuitenkaan ollut siinä vaiheessa ehtinyt olla bändissä kuin vasta pari kuukautta ja hänen kauhukseen Ozzy halusi soittaa biisejä, joita hän ei ollut treenannut bändin kanssa ollenkaan.

”Olimme pyöritelleet samoja, noin kolmeakymmentä biisiä. Mutta silloin hän vain veti biisejä hatusta ja oletti meidän osaavan ne. 22 tuhatta katsojaa tuijottaa meitä ja hän heittää, että ’Nyt soitetaan The Wizard’. Enhän minä ollut koskaan soittanut sitä, saati sitten hänen kanssaan! Soitin sitä viimeksi makuuhuoneessani kun olin tyyliin 14-vuotias enkä silloinkaan saanut sitä menemään alusta loppuun. Hän veti hihastaan varmaan viisi sellaista biisiä, joita en ollut koskaan soittanut kenenkään kanssa”, Newsted muistelee.

”Mutta ei hän huomannut, soitinko oikein vai väärin. Eikä kyllä yleisökään huomannut!”

Lisää luettavaa