Ex-Rainbow-solisti arvostelee kovin sanoin yhtyeen nykykokoonpanoa ja Ritchie Blackmorea – ”Hän huijaa yleisöä”

8.3.2020 20:59

Rainbow’n keulilla vuosina 1980–1984 kekkuloinut Joe Lynn Turner kertoo oman versionsa yhtyeen vuonna 2015 alkaneesta paluusta. Turner on aiemmin sanonut olleensa suunnitelmissa mukana, mutta lopulta Ritchie Blackmore palasi rockin pariin laulaja Ronnie Romeron, Stratovariuksesta tutun kosketinsoittaja Jens Johanssonin, Blackmore’s Night -rumpali David Keithin sekä basisti Bob Nouveaun tukemana.

Turner kertoo 80’s Glam Metalcastille olleensa Blackmoren asianhoitajien kanssa keskusteluyhteydessä comebackin tiimoilta ainakin vuoden ajan ennen kuin luki lehdestä, että hänellä ei ole kokoonpanossa minkäänlaista sijaa.

”Useimmat eivät tiedä tätä tositarinaa, koska en ole yrittänyt saada ihmisiä ymmärtämään sitä, sillä ajattelin, että ’Kaveri tekee lopulta mitä tekee'”, Turner toteaa. ”Keskustelin hänen managerinsa, joka on samalla hänen anoppinsa, kanssa vuoden verran. Minulla on sähköpostit tallella. Vaihtelimme viestejä siitä, mitä Ranbow’n paluu voisi olla. Halusin aidon Rainbo’wn paluun — en vain yhtyettä jossa itse olin — vaan halusin Doogie Whiten, Graham Bonnetin ja Bob Daisleyn mukaan. Valitettavasti Jimmy Bain oli menehtynyt, mutta Don Airey… Halusin tehdä siitä eräänlaisen Rainbow-spektaakkelin. Siellä olisi ollut ydinbändi, Rondinelli tai [Chuck] Burgi rummuissa tai Dave Rosenthal — juttelin heidän kaikkien kanssa. Järjestelin tätä kaikkea.”

”Blackmore-leiri on hyvin pidättyväinen. Ja mitä tulee anoppiin — tarina kertoo, että minulla oli leirissä vakooja ja hän puhui minusta pahaa Ritchielle, väittäen että yritin ottaa koko kuvion haltuuni”, mies jatkaa. ”Se ei voisi olla kauempana totuudesta. Olin yhteyksissä Live Nationiin, joka oli luvannut meille yli 160 keikkaa joko pääesiintyjänä tai erikoisvieraina kaikilla isoilla festareilla. Levy-yhtiömme Universal olisi julkaissut paitsi levyn myös neljän biisin ep:n. Minulla oli LA:sta Rocket Fuel Media, joka olisi tehnyt 3d-videon koko hoidosta. Siitä olisi tullut valtaisa juttu. Anoppi vain perääntyi ja hylkäsi suunnitelmat kuin nallin kalliolle, eikä edes kertonut syytä. Luin Le Parisien -lehdestä, että en ole mukana bändissä. Niinpä naureskelin koko jutulle — koska hän [Blackmore] väitti etten edes tiennyt siitä. Sanoin, että ’Hän tekee virheen, mutta ei tiedä sitä vielä.’ Se on mielipiteeni vielä tänäkin päivänä.”

”Ritchien kokoama Rainbow on nostalginen, mutta se ei ole Rainbow”, Turner lisää. ”He eivät ole tehneet levyä, eivätkä he soita kuin näitä satunnaiskeikkoja. Ja ne ovat kaikki Youtubessa. Siinä kaikki mitä minulla on aiheesta sanottavaa. Hän huijaa yleisöä jos minulta kysytään. Se ei ollut minun aikomukseni. Ritchie on vapaa tekemään mitä hän haluaa ja niin olen minäkin. En kaipaa mitään hässäkkää.”

Turner painottaa, että hänen suunnitelmansa Rainbow-paluusta olisivat olleet ”uskomattomat. Ihmiset jotka eivät ole nähneet Rainbow’ta aiemmin — on paljon niitä, jotka rakastavat musiikkia ja kasvoivat sen parissa — käyvät katsomassa bändiä välittämättä kokoonpanosta jonka hän on saanut kasaan. Jos katsot Live Between The Eyesia tai mitä tahansa livemateriaaliamme ja vertaat sitä Youtubessa tähän kokoonpanoon, eroa on kuin yöllä ja päivällä. Meidän bändimme rokkasi.”

Voit kuunnella Turnerin haastattelun alta.

Lisää luettavaa