Ex-Tiktak-jäsenet palasivat suomen kielen pariin – Alavala tarjoilee perjantaibiisin

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan perjantain ja nurkan takana häämöttävän viikonlopun kunniaksi esille yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään framille pääsee Alavala ensimmäisen suomenkielisen levynsä uusimmalla singlellä Sanojen jälkeen.

Entisistä Tiktakin jäsenistä Empusta ja Noorasta sekä Amoral -yhtyeen Masista koostuva Alavala julkaisi viikko sitten ensimmäisen suomenkielisen pitkäsoittonsa. Aiemmilla albumeillaan yhtye esitti englanniksi laulettua vaihtoehtorockia, joka on nyt vaihtunut akustispainotteiseen suomenkieliseen popmusiikkiin.

Minuntai-albumin uusin single Sanojen jälkeen on tänään Soundin netin perjantaibiisi.

Alavalan pääasiallinen säveltäjä ja sanoittaja Emppu oli jo pitkään pohtinut laulukielen vaihtoa omaan äidinkieleen.

− Minulla ei ole koskaan ollut säveltäjänä ja sanoittajana näin vapaa olo. Saan tehdä mitä haluan ja olla mitä haluan. Enkkurokkarin viitan jättäminen on avannut ihan valtavasti uusia ovia musiikillisesti, Emppu toteaa tiedotteessa.

− Levylle kannelta soittaessani tunsin olevani tosi hyvässä paikassa muusikkona! Alavalassa vetää itseni lisäksi minun avopuolisoni ja paras ystävä. Voi siis varmaan kuvitella, millä henkisillä leveleillä tässä liikutaan.

Perjantaibiisi: Alavala – Sanojen jälkeen