Ex-Van Halen -laulaja Sammy Hagar katuu tapaa, jolla käsitteli yhtyettä elämäkertakirjassaan – ”Olin vihainen”

Rockstar Photography / Alamy / AOP

Entinen Van Halen -laulaja Sammy Hagar sanoo katuvansa tapaa, jolla käsitteli Van Halen -aikojensa päätöstä vuonna 2011 julkaistussa elämäkertakirjassaan.

”Otin kaiken mukaan. En jättänyt mitään kertomatta”, Hagar toteaa Rock This With Allison Hagendorfin haastattelussa. ”Tavallaan toivon, että olisin ollut vähän konservatiivisempi Van Halen -vuosien suhteen – mutta olin vihainen kirjaa kirjoittaessani. He potkaisivat minut armotta ulos bändistä.”

”Luoja Eddie sielua siunatkoon; rakastan häntä kuollakseni”, mies jatkaa. ”Mutta hän ja veljensä ovat melko hankalia kavereita mikäli he asettuvat sinua vastaan. He todella tekivät asioista vaikeita keskellä mitä oudointa aikaa elämässäni.”

”Olin vihainen kirjoittaessani siitä, mutta en liioitellut mitään”, Hagar vakuuttaa. ”Usko pois, jos jotain, niin olin ystävällinen noita herrasmiehiä kohtaan. Olen todella iloinen, että löysimme toisemme uudelleen. Mutta jos olisin odotellut vähän pidempään, en olisi ollut niin vihainen eikä teksti olisi ollut niin angstista.”

Hagar tähdentää, että hänen aikansa Van Halenissa oli kokonaisuutena hieno kokemus, mutta ”Viimeiset kaksi vuotta olivat todella rankkoja… Jos päätät kirjoittaa elämäkerran, kuten minä tein, sinulla on vain yksi mahdollisuus. Jos et kerro siinä kaikkea, saat koko loppuelämäsi kertoa tarinoita ja ihmiset ovat, että ’Miksi tuota ei ollut kirjassa?’ En halua sitä. Se on kaikki siellä.”

Hagarin ja Van Halenin tiet erkanivat kaikkea muuta kuin harmonisissa merkeissä vuonna 2004. Parikymmentä vuotta aiemmin alkanut yhteistyö poiki neljä moninkertaiseen platinamyyntiin pelkästään Yhdysvalloissa yltänyttä studioalbumia. Hagarin Red: Sensuroimaton rock-elämäni -elämäkerta lisäsi kitkaa leirien välillä entisestään, sillä Eddie Van Halenin mukaan ”[Hagarin kirjan tarinoissa] oli ehdottomasti käytetty värikynää. Hän maalasi kuvaa jostakin, jota ei koskaan tapahtunut.” Kitaristi kuitenkin myönsi olleensa ”vihainen juoppo” vuoden 2004 paikkeilla.