Ex-Yngwie Malmsteen -solisti väittää, että hänet heitettiin ulos kitaristin keikalta – Malmsteen kiistää: ”Jotkut ihmiset ovat sairaita”

21.5.2022 13:34

Ruotsalaisen kitaravirtuoosi Yngwie Malmsteenin yhtyeen entinen laulaja Jeff Scott Soto väittää, että häntä pyydettiin poistumaan entisen ”pomonsa” hiljattaiselta keikalta Kaliforniassa. Laulajan mukaan keikka uhattiin perua mikäli hän ei poistuisi paikalta. Malmsteen kiistää väitteet.

Malmsteen esiintyi torstaina Kalifornian Agoura Hillsissä sijaitsevassa The Canyonissa. Seuraavana päivänä Soto julkaisi Facebookissa kirjoituksen, jossa esitti väitteensä.

”Hei jengi, tässäpä hauska pikku knoppi!” Soto aloittaa. ”Menin tänään Canyon Clubiin, joka on ollut paikallinen ravitsemusliikkeni jo 21 vuoden ajan, se on kuin Cheers, jossa kaikki tuntevat minut nimeltä… menin itse asiassa katsomaan lämppäribändejä, jotka ovat ihan huippuja.”

”Emmin, koska entinen ’pomoni’ oli pääesiintyjänä, mutta en suunnitellut jääväni muutenkaan hänen settinsä ajaksi… noh, sana siitä että olin paikalla kiiri hänelle ja minulle kerrottiin ystävällisesti, että niin kauan kuin olen läsnä, keikka tultaisiin perumaan… nyt olen nähnyt kaiken! Lähdin ennakkosuunnitelmien mukaan, mutta olihan se aika hauska juttu, ja minun oli pakko jakaa tämä naurettavuus joka jatkuu vielä vuonna 2022. Nauroin koko matkan kotiin!”

Malmsteen julkaisi perjantaina omilla Facebook-sivuillaan oman näkemyksenä aiheesta.

”Hmmmm… luulen eräiden tyyppien keksivän taas tarinoita medialle. Lapset, älkää uskoko päästä keksittyjä paskapuheita ihmisiltä, jotka yrittävät pysytellä ajankohtaisina!” Malmsteen kirjoittaa.

Malmsteen lisää että Soto, ”ei ole minulle niin tärkeä että peruisin keikkani faneiltani. Toisaalta agenttini kertoi hänen livahtaneen sisään maksamatta, joten järjestyksenvalvojat heittivät hänet ulos. Tietyt ihmiset keksivät juttuja… ilmaantuvat keikalleni, joutuvat järjestyksenvalvojien poistamaksi koska luikertelivat sisään MAKSAMATTA, ja sitten keksivät tarinan yrittäessään saada mediahuomiota… jotkut ihmiset ovat sairaita. LOPETA minusta puhuminen ja hae apua.”

Soto lauloi Malmsteenin vuoden 1984 Rising Force– ja seuraavana vuonna ilmestyneellä Marching Out -albumeilla. Solisti palasi yhtyeeseen 1990-luvun puolivälissä antamaan panoksensa vuonna 1996 julkaistulle Inspirationille. Nykyisin Soto vaikuttaa superkokoonpano Sons of Apollossa.

Lisää luettavaa