Fanit äänestivät ensi vuoden Rock and Roll Hall of Fame ehdokkaista omia suosikkejaan – Bon Jovi omassa luokassaan, Radiohead kaukana kärjestä

Viralliset Rock and Roll Hall of Fame -nimitykset julkistetaan ensi viikolla, mutta sitä odotellessa fanit ovat saaneet äänestää omia suosikkejaan ehdokkaiden joukosta Hall of Famen kotisivuilla. Äänestyksen tulokset on nyt julkaistu ja ykköseksi selviytyi selvällä erolla seuraaviin 80-luvun lopun ja 90-luvun alun rock-kentän hallitsijoihin lukeutunut Bon Jovi. Viiden kärjen täydensivät Moody Blues, Dire Straits, The Cars sekä Judas Priest. Ensimmäistä kertaa harkinnassa mukana olevat Radiohead ja Rage Against The Machine eivät kärkisijoja äänestyksessä kolkutelleet, sillä molemmat keräsivät karkeasti noin miljoona ääntä voittajaa vähemmän.

Yleisöäänestyksessä viisi eniten ääniä kerännyttä ehdokasta saa tuomariäänien lisäksi itselleen yhden faniäänen lopullisessa ääntenlaskussa. Vaikka faniäänestyksen tulokset eivät siis välttämättä millään tavalla ennakoikaan lopullisia nimityksiä, Blabbermouth tietää kertoa, että niin kauan kuin faniäänistyksiä on järjestetty, voittaja on myös joka kerta päätynyt kunniagalleriaan.