Fight The Night 2: haastattelussa Goblinin Claudio Simonetti

Fight The Night 2 − Nightmare City -pikkufestivaali järjestetään ensi viikonloppuna Helsingissä. Tapahtuma tuo Vallilan Ääniwalliin artisteja psykedeelikoista blackmetalisteihin sekä elokuvana Night Visionsin tarjoaman Young Warriorsin. Elokuva on eksploitaatioklassikko ja näyttelijät sen mukaisia: Ernest Borgnine, Richard Roundtree, James Van Patten, Anne Lockhart…

Perjantain pääesiintyjä, italialainen progebändi Claudio Simonetti’s Goblin tunnetaan parhaiten alkuperäisellä nimellään Goblin ja Dario Argenton kauhuelokuviin tekemistään soundtrackeista, kuten Profondo Rosso (1975) ja Suspiria (1977). Ensimmäisen aallon brittiprogesta vaikutteita imenyt bändi on toiminut vaihtelevilla kokoonpanoilla ja nimillä jo neljäkymmentä vuotta. Pienillä tauoilla.

Claudio Simonetti (kuvassa Dario Argenton kanssa) vastasi Soundin kysymyksiin.

Mitkä ovat lempiteoksesi Goblinin ympärille aikojen saatossa syntyneestä projektijatkumosta?

− Soundtrackeista pidän eniten Deep Redistä, Suspiriasta ja Kuolleiden aamunkoitosta (Dawn of the Dead). Albumeista suosikkejani ovat Il fantastico viaggio del bagarozzo Mark ja Roller.

Mikä musiikki inspiroi sinut aloittamaan soittamisen?

− 1960-luvun proge ja bändit kuten The Beatles ja Rolling Stones.

Mikä uusi musiikki inspiroi juuri nyt?

− En ole pitkään aikaan löytänyt mitään inspiroivaa, koska musiikki on tällä hetkellä jonkinlaisessa pysähtyneisyyden tilassa ja monet bändit referoivat vanhaa musiikkia. Siksi meidän vanhat bändimmekin saavat nyt enemmän julkisuutta.

Onko vielä elokuvaohjaajia joiden kanssa haluaisit työskennellä? 

− Ohjaajista joiden kanssa olen työskennellyt, pidin eniten Dario Argentosta ja Ruggero Deodatosta. Olisi mahtavaa päästä vielä työskentelemään vaikka John Carpenterin, Jaume Balaguerón ja Guillermo del Toron kanssa.

Onko elokuvia, joiden ääniraidan toivoisit päässeesi tekemään?

− Tätä kysytään minulta aika usein enkä ole varma miten vastata… Lempielokuvieni musiikki on niin täydellistä, etten haluaisi muuttaa nuottiakaan. Olen kyllä myös nähnyt hienoja elokuvia, joissa on keskinkertainen musiikki ja mietin, että olisin tehnyt asiat toisin. Ja paremmin. Ensimmäisenä mieleen tulee Zack Snyderin uusi versio Kuolleiden aamunkoitosta, joka on mielestäni toimiva elokuva, mutta musiikki on liian tavanomaista. Sitä ei voi verrata musiikkiin, jonka Goblin sävelsi Romeron alkuperäiseen.

Mistä elokuvasäveltäjistä pidät eniten?

− John Williams, Bernard Herrmann, Alan Silvestri, Jerry Goldsmith ja John Carpenter.


Huomenna haastattelussa lauantain pääesiintyjä Chrome.

Fight the Night 2 − Nightmare City, Ääniwalli, Helsinki, 13.−14. kesäkuuta.