Fleetwood Macin Christine McVie, 79, on kuollut – ”Sanat eivät riitä kuvailemaan tätä surua”

McVie nukkui pois sairaalassa läheistensä ympäröimänä.
30.11.2022 23:32

Fleetwood Mac -yhtyeen kosketinsoittaja ja laulaja Christine McVie on kuollut. Suru-uutisesta tiedotettiin McVien sosiaalisen median kanavissa. Tiedotteen mukaan McVie menehtyi sairaalassa läheistensä ympäröimänä. Hän oli kuollessaan 79-vuotias.

Christine McVien (syntymänimeltään Perfect) musiikkiura alkoi 1960-luvulla, kun hän tutustui Stan Webbiin ja Andy Silvesteriin, joiden Sounds Of Blue -yhtyeeseen McVie liittyi. Sounds Of Bluen hajottua Webb ja Silvester perustivat Chicken Shackin, johon McVie liittyi pianistiksi. Kahden levyn jälkeen Christine lähti bändistä ja avioitui Fleetwood Mac -basisti John McVien kanssa (pari erosi vuonna 1976, mutta pysyi ystävinä ja bänditovereina).

Christine oli sessiopianistina ja taustalaulajana mukana Fleetwood Macin kolmannella studioalbumilla Kiln House (1970), jonka julkaisemisen jälkeen hänet otettiin vakituiseksi jäseneksi yhtyeeseen. McVie pysyi FLeetwood Macissa aina vuoteen 1995 asti, jolloin yhtye laitettiin telakalle. Christine oli mukana bändin aktivoiduttua uudelleen 1997, mutta jätti kuitenkin yhtyeen vuotta myöhemmin. Christine McVie palasi takaisin bändin riveihin vuonna 2014 ja pysyi mukana aina kuolemaansa saakka.

Fleetwood Macin ohessa Christine McVie julkaisi myös soololevyjä. Christine Perfect -soolodebyytti julkaistiin vuonna 1970 ja hänen viimeisin, yhdessä entisen Fleetwood Mac -kitaristi Lindsey Buckinghamin kanssa tehty Lindsey Buckingham Christine McVie -levy ilmestyi 2017.

Christine McVie kirjoitti Fleetwood Macille useita kappaleita ja vastasi myös monista hiteistä. Hänen käsialaansa ovat muun muassa Little Lies, Don’t Stop ja Everywhere. Hänen soolohitteihinsä lukeutuvat muun muassa kappaleet Got a Hold on Me ja Love Will Show Us How.

”Sanat eivät riitä kuvailemaan tätä surua, jota nyt tunnemme. Hän oli todellakin ainoa laatuaan, erityinen ja mittaamattoman lahjakas. Hän oli paras muusikko, jonka mikään bändi voi koskaan saada riveihinsä ja paras ystävä, jonka kukaan voi koskaan saada elämäänsä. Olimme onnekkaita, että saimm elää hänen kanssaan. Yksilöinä ja ryhmänä rakastimme häntä suuresti ja olemme kiitollisia uskomattomista yhteisistä muistoista”, yhtye kommentoi suru-uutista some-kanavissaan.

Lisää luettavaa