Foo Fighters julkaisi uuden singlen – Kappaleen taustalla koskettava tarina

Lapsena sotaa pelännyt Dave Grohl kirjoitti kappaleen Harper-tyttärelleen.

Foo Fighters julkaisee uuden Medicine At Midnight -pitkäsoittonsa 5. helmikuuta. Levyltä on tähän mennessä julkaistu maistiaisina kappaleet No Son Of Mine sekä Shame Shame. Tänään yhtye on julkaissut uuden singlen, jonka taustalla oleva tarina on koskettava ja nokkamies Dave Grohlille hyvin läheinen.

”Pelkäsin lapsena sotaa. Näin painajaisia, joissa ohjukset halkoivat ilmaa ja takapihallani oli sotilaita – tämä johtui luultavasti 1980-luvun alun poliittisista jännitteistä sekä siitä, että asuimme maan pääkaupungissa. Elin nuoruuteni toivottoman tulevaisuuden synkän pilven alla. Viime syksynä hain 11-vuotiaan tyttäreni koulusta ja hän kysyi minulta: ’Isä, syttyykö sota?’ Sydäntäni kouraisi katsoessani hänen viattomia silmiään, koska tajusin hänen nyt elävän sen saman tumman pilven alla, jossa minä elin 40 vuotta sitten. Kirjoitin tämän kappaleen tuona päivänä samana päivänä”, Grohl avaa.

”Tämä kappale on tehty tyttärelleni Harperille, joka ansaitsee tulevaisuuden – aivan kuten kaikki muutkin lapset ansaitsevat.”

'Waiting On A War' out now. 🖤Listen here: http://foofighters.co/WOAWAs a child growing up in the suburbs of…

Julkaissut Foo Fighters Torstaina 14. tammikuuta 2021