Foo Fighters -nokkamies muistelee ensitapaamistaan AC/DC:n kanssa – ”Se oli yksi elämäni hienoimmista illoista”

21.3.2021 12:54

Foo Fighters -keulakuva Dave Grohl muisteli hiljattain Anders Bøtters Tiny TV:n haastattelussa ensitapaamistaan AC/DC:n kanssa.

”En ollut itse esiintymässä Grammyissä, olin siellä jakamassa palkintoa tai jotain”, mies aloittaa. ”Olen onnekas voidessani kutsua Paul McCartneytä ystäväksi, ja rakastan häntä hyvin paljon. Sen lisäksi että hän on sankarini, hän on myös herttainen mies ja ystävä. Hän oli siis myös kaupungissa. Hän soitti ja kysyi, ’Mitä aiot tehdä Grammy-gaalan jälkeen?’ ’Ajattelin käydä [Foo Fightersin] Patin ja Taylorin kanssa illallisella’, vastasin. Hän sitten siihen, että ’Haittaako jos minä ja [Paulin vaimo] Nancy tulemme mukaan?’ Olin, että ’Ei, se olisi mukavaa.'”

”Sitten hän törmäsi AC/DC:hen hotellissa tai jossain”, Grohl jatkaa. ”He kysyivät häneltä, että mitä hän on tekemässä gaalan jälkeen. ’Menen illalliselle Foo Fightersin kanssa’, hän vastasi ja jatkoi: ’Haluatteko tulla mukaan?’ Niinpä Paulin vaimo soittaa vaimolleni ja sitten vaimoni sanoo, että ’Hei, eikai haittaa jos AC/DC tulee illalliselle?’ En ollut koskaan tavannut bändiä.”

”Kun olin jotain 10-vuotias, menin katsomaan AC/DC:n Let There Be Rock -konserttifilmin  elokuvateatterissa”, Grohl kertoo. ”Se oli ennen kuin olin punkkari. Se oli ensimmäinen kerta kun näin esityksen ja kuulin musiikkia joka sai minut haluamaan hajottamaan jotain. Tähän päivään saakka olen pitänyt sitä referenssinä siitä, kuinka haluan vetää show’n. Haluan olla kuin AC/DC Let There be Rockilla. Siinä on livebändi.”

”Lopulta meillä oli loistava ilta. Siellä oli jazz-bändikin. Se oli yksi elämäni hienoimmista illoista”, Grohl päättää.

Katso haastattelu alta.

Lisää luettavaa