Fox On The Run- ja Ballroom Blitz -hiteistä muistetun The Sweet -yhtyeen basisti Steve Priest on kuollut

Steve Priest lavalla 70-luvulla.
AOP

Priest oli kuollessaan 72-vuotias.

Brittiläisen glam rock -yhtye The Sweetin perustajajäseniin kuulunut basisti Steve Priest on kuollut. Suru-uutisen vahvisti kitaristi Andy Scott yhtyeen Facebook-sivuilla. Priest nukkui pois 72-vuotiaana.

”Olen palasina. Steve Priest on menehtynyt. Hänen vaimonsa Maureen ja minä olemme pitäneet yhteyttä ja vaikka hänen terveytensä olikin heikentynyt, en osannut varautua tähän hetkeen. Hänen perheensä on mielessäni”, Scott kirjoittaa.

Priest perusti Sweetin Lontoossa vuonna 1968 laulaja Brian Connollyn, rumpali Mick Tuckerin ja kitaristi Frank Torpeyn kanssa. Ennen debyyttilevyn julkaisua kitaristi vaihtui ensin Mick Stewartiin ja lopulta vuonna 1970 Scott liittyi bändiin. Yhtyeen debyytti Funny How Sweet Co-Co Can Be ilmestyi vuonna 1971. Bändin tunnetuimmiksi hiteiksi nousivat vuosien varrella sellaiset kappaleet kuin Fox On The Run, Ballroom Blitz (joka muistetaan myös Wayne’s World -elokuvasta Tia Carreren laulamana), Love Is Like Oxygen, Hell Raiser ja Teenage Rampage.

Connolly erosi bändistä vuonna 1979 ja yhtye jatkoi triona vuoteen 1981 saakka. Vuonna 1985 Scott perusti Tuckerin kanssa oman Andy Scott’s Sweet -yhtyeen, joka on jatkanut toimintaansa aina näihin päiviin saakka. Sweetin klassiseen kokoonpanoon kuuluneista jäsenistä on kuitenkin elossa enää Scott.

”[Priest] oli paras basisti, jonka kanssa olen koskaan soittanut. Se ääni, joka meidän bändistämme lähti, oli todella voimakas. Kun kesällä 1970 lähdimme musiikilliselle odysseialle, maailma aukeni ja vuoristorata alkoi”, Scott jatkaa muistokirjoitustaan.

”Lepää rauhassa, veli. Kaikella rakkaudella.”

Then there was one! I am in pieces right now. Steve Priest has passed away. His wife Maureen and I have kept in…

Julkaissut The Sweet Torstaina 4. kesäkuuta 2020