Geddy Leeltä tilannepäivitys Rush-yhtyeen tilasta – Eikä tilanne näytä edelleenkään kovin hyvältä

Laulaja-basisti jättää kuitenkin pienen takaoven auki jonkinlaisen toiminnan jatkumiselle.

Kanadan progeylpeys Rush julkaisee marraskuussa Hemispheres-albumin 40-vuotisjuhlapainoksen. Julkaisun tiimoilta laulaja-basisti Geddy Lee istahti Rolling Stone -lehden haastateltavaksi ja keskusteli kaikesta levyyn liittyvästä. Leeltä myös luonnollisesti kysyttiin, mikä yhtyee tilanne on tänä päivänä ja onko triolla kenties jotain tulevaisuudensuunnitelmia.

”Enpä voi oikeastaan kertoa paljon muuta kuin sen, että meillä ei ole mitään suunnitelmia lähteä jälleen kiertueelle. Kuten sanoin, olemme todella läheisiä ja keskustelemme jatkuvasti, mutta emme puhu töistä. Olemme ystäviä ja puhumme elämästä ystävinä. Pahoin pelkään, etten voi kertoa muuta”, Lee toteaa.

Neil Peart ilmoitti vimeisimmän kiertueen päätteeksi laittavansa rumpukapulat naulaan ja kitaristi Alex Lifeson on myös todennut bändin olevan käytännössä kuopattu. Lee jättää kuitenkin pienen takaportin auki sille, että Rushia saatetaan sittenkin kuulla vielä joskus keikalla tavalla tai toisella.

”Sanoisin, ettei ole mitään mahdollisuuksia nähdä Rushia kiertueella Alexin, Geddyn ja Neilin muodossa. Mutta näkisittekö yhden meistä tai kaksi meistä? Se on mahdollista.”

Lee on viime vuodet ollu kiireinen bassokitaroista kertovan kirjaprojektinsa parissa, mutta sanoo alkavansa ajatella mahdollista sooloalbumia, kunhan kalenterista löytyy taas ylimääräistä aikaa.

”Ajattelen sitä kyllä ja luultavasti kun pöly tämän projektin myötä laskeutuu, löydän itseni tylsyyksissäni studiosta vaeltelemasta ja elämääni piristämässä. Jos siellä tapahtuu jotain positiivista, otan seuraavan askeleen. Mutta sen pidemmälle en osaa vielä kuvitella”, Lee pohtii.