Genrerajoja rikkomassa – The Grammers -kitaristin ja räppäri Isimasan yhteissinglellä pohditaan, emmekö koskaan opi historiasta mitään

Ville Vesalainen ja Matti Sassa päättivät yhdistää voimansa.
19.1.2023 14:26

Kaksi turkulaista jo toista vuosikymmentä omissa genreissään toiminutta ja ansioitunutta muusikkoa, rockyhtye The Grammersista sekä Willie & The Goodsouls -soolokokoonpanostaan tuttu Ville Vesalainen sekä räppäri Matti Sassa (Isimasa, Nimi Muutettu) päättivät yhdistää voimansa ja rakentaa ep-kokonaisuuden, jossa musiikkityylien lainalaisuuksilla heitetään vesilintua ja keskitytään musiikin universaalin tapaan yhdistää ja tuottaa tunteita.

Kaksikon tulevan ep-kokonaisuuden ensimmäisenä maistiaisena ja singlenä on nyt julkaistu kappale Avaruudenmies, joka sai alkunsa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. David Bowien Starman alkoi taas soida radioissa ja monien mielessä pyöri sama kysymys: emmekö me opi historiasta mitään? Kappaleessa Isimasa esittää Maata tutkivaa avaruusolentoa, joka pettyneenä ihmiskunnan toivottomuuteen raportoi kotiplaneetalleen.

Tulevan ep:n sävellykset ovat Vesalaisen, joka lähetti Isimasalle biisien kitarariffit ja lauluhuukit, joiden ympärille räppäri kirjoitti säkeistönsä ja ohjelmoi samplet, bassot, rummut ja syntikat. Ep:n jokainen biisi eroaa toisistaan tyyliltään ja tunnelmaltaan tarjoten monipuolisen kokonaisuuden, josta kuulija voi bongata viittauksia niin rapin kulta-aikaan kuin klassiseen rockiin.

Lisää luettavaa