Mastodon-kitaristi ei ole lainkaan tyytyväinen kokemuksiinsa kitarajätti-Gibsonin leivissä: ”He kohtelevat artistejaan kuin paskaa”

"Vaikuttaisi siltä, että siellä tehdään melko paljon huonoja päätöksiä", Kelliher toteaa Gibsonin nykymenosta.

Mastodonin Bill Kelliher Roskildessa vuonna 2011.

Mastodonin Bill Kelliher loikkasi yllättäen viime vuonna kitaravalmistaja ESP:n leiriin, oltuaan vuosikausia alan tunnetuimpiin ja legendaarisimpiin toimijoihin lukeutuvan Gibsonin miehiä. Nyt kitaristi on selventänyt syitä päätöksen taustalla Ultimate Guitarin hiljattaisessa haastattelussa, jossa selviää, ettei mies ollut lainkaan tyytyväinen ison G:n puolelta saamaansa kohteluun.

”En oikein koskaan tuntenut olleeni hyväksytty Gibsonilla”, Kelliher kertoo. ”Kommunikaatio siellä on todella huonoa. He mokailivat kitaroita, joita heiltä pyysin. En pyytänyt ihmeitä – minulla oli vain muutama tietty juttu, joita halusin kitaroissani olevan – kerroin heille etten halunnut skeboissani olevan kammioita ja he tekivät toiseen kitaraani kammiot. Kaikki, joiden kanssa työskentelin – kuten A&R-hemmot – saivat jatkuvasti potkuja ja koko firma tuntui olevan hajoamaisillaan. Uusia tyyppejä tuli entisten tilalle, eivätkä he tienneet mistään mitään.”

”ESP:n kanssa työskentely oli kuin henkäys raitista ilmaa. He osoittivat kiinnostusta ja kyselivät minkä paksuisilla kielillä ja missä virityksissä soitin. Gibson ei koskaan välittänyt moisista. Jengi sai kitarani postissa ja kyselivät sitten minulta kuinka se tulisi virittää, sillä keppi ei ollut vireessä ja kun annoin ohjeet, he eivät edelleenkään saaneet niitä kuulostamaan haluamaltaan koska niissä ei ollut oikean paksuisia kieliä. He eivät edes virittäneet kitaroita käyttämiini vireisiin ja säätöihin – kaikkea tuollaisia pieniä juttuja. Juttuja, jotka tekevät Bill Kelliher -kitaran, kuten sen virittäminen oikein, jotta se erottuisi muista heti saapuessaan.”

Kelliher mainitsee myös Metallican James Hetfieldin tehneen vastaavanlaisen loikan Gibsonilta ESP:lle, epäillen senkin johtuvan omien kokemustensa kaltaisista ongelmista: ”Vaikuttaisi siltä, että siellä tehdään melko paljon huonoja päätöksiä.” Myöhemmin haastattelussa Kelliher väittää Gibson-malliensa olleen myynnillisiä menestyksiä, mutta kun ne oli lopulta myyty loppuun, Gibson ilmoitti, ettei nähnyt miehelle enää enempää käyttöä.

”Myimme loppuun kaikki kehittelemämme kitarat – molemmat mallit – ja tein aina kaiken mitä minulta pyydettiin. Sitten he totesivat vain, että ’öh, emme tarvitse sinua enää’, joten totesin vain, että ’haistakapa paska sitten’. Hoidin jokaisen kitaraklinikan ja ylipäätään kaiken, mitä he ikinä minulta pyysivät. En tiedä miksi, mutta he kohtelevat artistejaan kuin paskaa. ESP ei tee niin.”