Tositarina psykiatriselta osastolta – Ensinäytössä uusi Gotham O.D-video

Ihailtavana Pieksämäen maisemia!

Kuva: Jone Matilainen

Niinhän se on, että usein juuri ne traagisemmat ja pysäyttävimmät elämänkokemukset päätyvät lauluiksi. Näin kävi myös raskaamman puoleista rockia soittavan Gotham O.D-yhtyeen uuden Sky On My Mind -kappaleen kohdalla. Huomenna virallisesti julkaistava musiikkivideo on nyt ensinäytössä Soundin netissä.

– Sky on my mind on sävelletty ja sanoitettu syvän masennuksen, vaikean eron ja uupumuksesta johtuvan henkilökohtaisen kriisin kourissa, johon sisältyi myös hoitojakso psykiatrisella osastolla, kertoo yhtyeen kitaristi Juuso Jalasmäki.

”Hirttäytymistarina sykäytti minua ja sain siitä inspiraation tähän kappaleeseen.”

– Osastolla tapasin henkilön, jonka vakavat, joskaan eivät fataalit seuraukset saanut hirttäytymistarina sykäytti minua ja sain siitä inspiraation tähän kappaleeseen. Otin kehyksen hänen tarinastaan ja sekoitin siihen omia epätoivon tuntemuksiani ja kokemuksiani. Näin syntyi syvistä vesistä kumpuava kappale, jonka toivon sen synkkyydestä huolimatta luovan kuulijassaan enemmänkin toivoa paremmasta ja kokemuksen siitä, ettei ole yksin tunteidensa kanssa.

Vuonna 2003 perustetulla Gotham O.D:lla on takanaan reilu tauko, mutta nyt on luvassa jatkoa työn alla olevan kolmannen studiolevyn merkeissä. Hiili Hiilesmaan tuottama Sky On My Mind on ensimmäinen näyte tulevasta.

– Albumi noudattelee ja peilaa elämän tuskan raatelemien aikuisten miesten tunnoista kumpuavia fiiliksiä, olematta kuitenkaan pelkkää synkkää jynkytystä. Elämä kuitenkin aina voittaa vaikka aina ei niin ruusuilla tanssimista olisikaan, filosofoi rumpali Jone Matilainen.

Video on kuvatty bändin kotikaupungin Pieksämäen viljasiilon katolla sekä Pariisissa Peré Lachaisen hautausmalla.