Grammy-palkittu jazz- ja soul-laulaja Nancy Wilson on kuollut – Suuren tulkitsijan ura kattoi yli viisi vuosikymmentä

R.I.P. Nancy Sue Wilson 20.2.1937 - 13.12.2018
14.12.2018 10:24

Muun muassa kappaleistaan Guess Who I Saw Today, (You Don’t Know) How Glad I Am, If I Had My Way ja Face It Girl, It’s Over tunnettu, kolminkertaisesti Grammy-palkittu laulaja Nancy Wilson on kuollut. Suru-uutisen on vahvistanut laulajan manageri Devra Hall Levy ja aiheesta on uutisoinut muun muassa New York Times.

81-vuotiaana menehtynyt, lapsena kirkkokuoroissa lahjakkuutensa löytänyt Wilson voitti paikallistelevision kykyjenetsintäkilpailun 15-vuotiaana, mutta aloitti vakavan musiikkiuran vasta lukioikäisenä. 1959 hän muutti New Yorkiin ja julkaisi esikoisalbuminsa. Pitkän uransa varrella Wilson lauloi sujuvasti niin jazzia kuin r&b:tä, soulia ja poppia, ja julkaisi kaikkiaan yli 70 albumia.

Grammy-palkintojen lisäksi Wilson keräsi urallaan lukuisia muitakin palkintoja ja kunnianosoituksia, kuten oman tähden Hollywoodin Walk of Famelle vuonna 1990, kunniatohtorin arvonimiä yliopistoilta sekä nimikkokadun kotikaupungistaan Ohion Chillicothesta. Wilson nimitettiin mukaan Big Band and Jazz Hall of Fameen vuonna 1999. Musiikkiuransa lisäksi Wilson oli myös ihmisoikeusaktivisti ja sai tälläkin saralla runsaasti kunnianosoituksia päästen muun muassa International Civil Rights Hall of Fameen vuonna 2005.

Wilson tunnettiin monilla lempinimillä kuten Sweet Nancy, The Baby ja The Girl With the Honey-Coated Voice. Voimakkaan ja kauniin äänen lisäksi Wilsonia pidettiin tämän voimakkaista tulkinnoista ja taidosta kertoa tarinoita.

Lisää luettavaa