Grammy-palkittu soul-laulaja Betty Wright, 66, on kuollut

Betty Wright esiintyi Pori Jazzeilla vuonna 2019.
AOP

Muistetaan muun muassa hiteistä Clean Up Woman ja Tonight Is the Night.

Grammy-palkittu soul- ja R&B-laulaja Betty Wright on kuollut, uutisoi Essence. Suru-uutisen vahvistivat Essencelle Wrightin lähiomaiset. Hän oli kuollessaan 66-vuotias. Billboard-lehden mukaan laulaja menehtyi syöpään.

Wright, ristimänimeltään Bessie Regina Norris, syntyi 1953 Floridan Miamissa ja kasvoi gospel-yhteisössä. Wright julkaisi 15-vuotiaana debyyttialbuminsa My First Time Around, jonka Girls Can’t Do What the Guys Do -singlestä tuli top 40 -hitti. Wright tuli urallaan tunnetuksi muun muassa hiteistään Tonight is the Night, Dance With Me, No Pain (No Gain), Where is the Love – joka toi Wrightin parhaan R&B-kappaleen Grammy-palkinnon vuonna 1975 – sekä Clean Up Woman, jota ovat sämplänneet vuosien varrella muun muassa Mary J. Blige, Chance the Rapper, Afrika Bambaataa sekä Sublime.

Soolouransa lisäksi Wright oli myös kysytty sessio- ja taustalaulaja. Hän lainasi ääntään muun muassa Stevie Wonderille, Clarence Clemonsille, Stephen Stillsille, Peter Toshille, David Byrnelle ja Erykah Badulle.

Wright nähtiin viimeisen kerran Suomessa viime vuonna, jolloin laulaja esiintyi Pori Jazzeilla. ”Uransa jo noin 50 vuotta sitten aloittanut laulaja on edelleen voimallisessa vedossa ja Clean Up Woman napakampi tanssipala kuin muistinkaan. James Brown -sikermä toimi ilman puhaltajiakin huomattavasti paremmin kuin nykyjunien oikuttelevat vessat”, kirjoitti Soundin Pauli Kallio festariraportissaan.