Guns N’ Rosesin Duff McKagan on tyytyväinen, että suhtautuminen mielenterveysasioihin on muuttumassa – ”Minä lääkitsin itseäni juomalla”

"Huumeisiin ja alkoholiin koukuttuminen ei koskaan ollut tarkoitukseni. Siinä ei ole mitään hohdokasta ja olen onnekas, että selvisin", GNR-basisti toteaa.
19.10.2023 16:49

Tuoreessa The Guardianin haastattelussa Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan avautuu paniikkikohtauksista, joista tämä on kärsinyt teini-ikäisestä saakka, sekä siitä, miten tänä päivänä mielenterveysasioihin suhtaudutaan paremmin kuin silloin, kun hän oli nouseva rocktähti – vaikka töitä sillä saralla onkin vielä tehtävä.

”Ei asioista puhuttu. En tiedä, kenelle olisin voinut kertoa siitä. Minä vain ajattelin, että olen tulossa hulluksi. Olen herkkä ihminen enkä oikeastaan halunnut tehdä mitään machoja rokkitähtijuttuja. Halusin olla vain hyvä muusikko ja muusikot ovat herkkiä sieluja – jopa kaikkein romuluisimmat kuten Mark Lanegan! Huumeisiin ja alkoholiin koukuttuminen ei koskaan ollut tarkoitukseni. Siinä ei ole mitään hohdokasta ja olen onnekas, että selvisin”, McKagan toteaa ja sanoo pitäneensä paniikkihäiriönsä kurissa viinan avulla.

”On ihmisiä, jotka pystyvät puhumalla saamaan sinut kohtauksen yli. Slash (Guns N’ Rosesin kitaristi) oli ja on yhä sellainen [turvaihminen]. Ja pari huikkaa vodkapullosta sai myös kohtauksen loppumaan. Lääkitsin itseäni parikymppisenä runsaasti viinalla eikä se ole todellakaan oikea tapa.”

McKagan julkaisi viime keväänä kappaleen This Is the Song, jonka tämä kirjoitti koronasulun aiheuttaman paniikkikohtauksen aikana, joka laukesi McKaganin rämpyteltyä akustista kitaraansa ja melodiaa hyräillen. McKagan toivoo kappaleen antavan tukea samojen asioiden kanssa kamppaileville.

”Kun joku nostaa kätensä ja sanoo: ’Hei, minäkin kärsin tästä. Et ole yksin’, se voi olla jollekin todella iso apu”, McKagan sanoo.

”Olemme menettäneet niin monia [ystäviä], että tuntuu siltä, että olen vielä täällä syystä. Minä olen täällä vaimoni ja lastemme ansiosta. Ja jos voin nyt nostaa esiin sellaisia asioita kuin paniikkihäiriöt, masennus ja päihdeongelmat, teen sen mielelläni.”

Lisää luettavaa