Guns N’ Rosesin megaballadi ylitti Youtubessa kahden miljardin katselukerran rajapyykin

November Rain on ensimmäinen Youtubea vanhempi yli miljardi katselukertaa saanut video.
15.2.2023 20:16

Guns N’ Rosesin eeppinen November Rain -balladi on yksi yhtyeen tunnetuimmista kappaleista ja se muistetaan erityisesti suurella budjetilla tehdystä eeppisestä musiikkivideostaan, joka pohjautuu laulaja Axl Rosen ystävän Del Jamesin novelliin. November Rainin video onkin nyt ylittänyt Youtubessa kahden miljardin katselukerran kunnioitettavan rajapyykin.

Alkuvuodesta 1992 julkaistu video lisättiin Youtubeen 13 vuotta sitten. Se ylitti miljardin katselukerran rajan vuonna 2018 ja siitä tuli näin ensimmäinen Youtube-palvelua vanhempi yli miljardi katselua kerännyt musiikkivideo. Mutta kaikkien näiden vuosien ja huimien katselukertojen jälkeenkin yksi asia on edelleen mysteeri: kuka on se hahmo, joka syöksyy Axl Rosen ja Stephanie Seymourin häävastaanotolla pöydän yli jyräten valtaisan hääkakun alleen?!

November Rain -kappaleesta julkaistiin viime vuonna uusi versio, jossa alkuperäisen syntikoilla soitetut orkesteriosuudet korvattiin oikealla sinfoniaorkesterilla. Päivitetty versio julkaistiin osana Use Your Illusion -levykaksikon juhlapainosta.

Lisää luettavaa