Hallitus kiristi yleisö- ja yksityistilaisuuksien rajoituksia – Voidaan tarvittaessa kieltää kokonaan leviämisvaiheessa olevilla alueilla

Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla sisätiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osanottajamäärä rajataan puoleen normaalista.

Hallitus on tehnyt tänään (15.10.) uusia koronaan liittyviä niin valtakunnallisia kuin myös alueellisia suosituksia ja linjauksia, jotka vaikuttavat yleisö- ja yksityistilaisuuksien kuten keikkojen järjestämiseen. Suositukset pohjautuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreeseen COVID-19 -tilannekatsaukseen.

Alueilla, joilla epidemia on leviämisvaiheessa (tällä hetkellä ainoastaan Vaasan sairaanhoitopiiri), suositellaan välttämään yli 10 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä. Tarvittaessa yleisötilaisuuksien järjestäminen voidaan kieltää kokonaan ja julkiset tilat sulkea.

Alueilla, joilla epidemia on kiihtymisvaiheessa, suositellaan välttämään yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä. Kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa yleisötilaisuuksissa osanottajamäärät rajataan puoleen normaalista asiakasmäärästä ja tiloissa edellytetään tarkkojen hygieniaohjeiden noudattamista. Julkisissa tiloissa täytyy muun muassa huolehtia, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontaktia toisiin.

Epidemia on tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa Ahvenanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä.

Muilla eli epidemian perustason alueilla suositellaan yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa ottamaan huomioon THL:n OKM:n ohjeet hygieniasuosituksista ja turvaväleistä.

Hallituksen suositukset eivät ole oikeudellisesti sitovia.